Sitruunasorbetti
Tämä sitruunasorbetin ohje on keittiömestari Pekka Terävältä Palacenrannasta. Siellä sitruunasorbetti tarjottiin ennen pääruokaa, lampaansatulaa, virkistävänä väliruokana aterialla, jonka oli suunnitellut ravintolassa vieraillut ruotsalainen keittiömestari Christer Lingström Edsbacka Krogista Tukholmasta. Glukoosi parantaa sorbetin rakennetta, mutta sorbetti onnistuu ilmankin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Sitruunasorbetti
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl sitruunan mehua
- ½ liivatelehteä
- (1 rkl glukoosia)
Valmistusohje
Sitruunasorbetti valmistuu helposti näin:
- Kiehauta vesi ja sokeri.
- Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja lisää se kuumaan sokeriliemeen. Pidä kattilaa hetken kylmässä vedessä, niin liemi jäähtyy nopeasti, vatkaa välillä. Lisää sitruunan mehu ja glukoosi.
- Kaada seos jäätelökoneeseen, käynnistä kone ja jäädytä sorbettia pehmeäksi 20-30 minuuttia tai kunnes se on rakenteeltaan kiinteää. Laita sitten pakastimeen tunniksi, pariksi.
- Annostele sitruunasorbettia kylmiin annosmaljoihin jäätelöpallon verran annosta kohden. Lisää koristeeksi keitettyä sitruunankuorta ja tuoreen mansikan viipaleita. Tarjoa sitruunasorbetti aterian virkistäväksi ja makeaksi väliruoaksi tai jälkiruoaksi.
Vinkki: nappaa lisää ideoita erilaisiin sorbettieihin
Lue myös Anna.fi: Näin sitruunajäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunasorbetti