Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Skottilainen suklaa-viskikakku

Skottilainen suklaa-viskikakku maistuu jouluna jälkiruokapöydässä, Appelsiini ja viski säväyttävät tämän helposti leivottavan kakun.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Skottilainen suklaa-viskikakku

  • 4 kpl kananmunaa
  • 150 g sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 25 g voita
  • 1 rkl vettä

Skottilaisen suklaa-viskikakun kostutus:

  • 2-3 rkl viskiä
  • 3 rkl appelsiinimehua

Skottilaisen suklaa-viskikakun täyte ja kuorrutus:

  • 175 g pehmeää voita
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 175 g pölysokeria
  • noin 2 rkl viskiä
  • 1.5 rkl appelsiinimehua

Koristeeksi

  • pähkinöitä ja pähkinärouhetta

Valmistusohje

Skottilainen suklaa-viskikakku leivotaan näin:

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja lisää vaahtoon. Kiehauta vesi ja voi mikrossa noin 20 sekuntia täysteholla. Lisää taikinaan. Kaada taikina pyöreään, tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  2. Paista kakkua 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Kumoa kakku vuoasta ritilälle. Halkaise ja kostuta kakkulevyt viskin terästämällä appelsiinimehulla tai pelkällä mehulla.
  4. Hiero pehmeä voi kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Mausta seos viskillä ja appelsiinimehulla tai pelkällä mehulla. Levitä osa täytteestä kakun väliin kakkulevyille. Kokoa skottilainen suklaa-viskikakku ja levitä loput kakun reunoille ja päälle. Anna kakun maustua ja tekeytyä viileässä.

Katso myös:


Kommentoi

Kommentoi juttua: Skottilainen suklaa-viskikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.