Reseptit
yli 60 min

Smetanasorsa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1 kg:n sorsa
2 rkl voita
1 tl suolaa
0.3 tl valkopippuria
2 dl lihalientä
0.5 l metsäsieniä
2 dl smetanaa
1 tl rosmariinia

Valmistusohje

  1. Sulata rasva padassa ja ruskista siinä sorsa joka puolelta kokonaisena tai paloina. Ripottele linnun pintaan suolaa ja valkopippuria. Lisää lihaliemi ja hauduta sorsa miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi noin 2 tuntia.
  2. Liota suolatut sienet tai kiehauta tuoreet maitosienet (rouskut) ennen käyttöä ja valuta. Puhdistetut tatit, keltavahverot ja herkkusienet voi pilkkoa suoraan pannuun ja ruskistaa kevyesti.
  3. Lisää sienet ja smetana pataan noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Murskaa rosmariini ja ripottele linnun mausteeksi. Tarkista paistoliemen maku. Paloittele sorsa ja siirrä kuumalle tarjoiluvadille. Kaada kastike linnun päälle ja tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita ja pihlajanmarjahyytelöä tai -hilloa.
  • Jos sorsa on pakastettu, anna sen sulaa hitaasti jääkaapissa. Nopeasti sulatetusta lihasta tulee helposti kuivaa. Kotilieden suosituista ruokakorteista vuodelta 1979 kotitalousopettaja Laura Raij’n ohje.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Smetanasorsa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X