Reseptit

Sorsapaisti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 sorsaa
  • 1 sipuli
  • 1 hapan talviomena
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • noin 150 g pekonia
  • 3 dl valkoista glögiä tai valkoviiniä ja 1 rkl glögimaustetta
  • 2 porkkanaa
  • pala selleriä
  • pienehkö palsternakka
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä

Pinnalle

  • 1 rkl Metsästäjän hunajaa (Malmgård)
  • pari ohutta voilastua

Valmistusohje

Sorsapaisti

1. Huuhdo linnut ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Täytä vatsaontelot sipulilla ja omenalla. Sido linnut puuvillalangalla ja aseta uunivuokaan tai pataan.

2. Kaada vuokaan glögi, ja lisää lintujen vierelle kuorittuja ja lohkottuja juureksia ja sipuleita. Peitä pinta pekonilla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 2 tuntia.

3. Poista pekoni päältä. Sivele linnut Malmgårdin Metsästäjän hunajalla tai lisää hunajaan salviaa, timjamia ja kynteliä. Vuole pinnalle voilastuja ja kypsennä, kunnes pinta on saanut väriä.

4. Tarjoa linnut suolalla maustetussa vedessä nopeasti ryöpättyjen lehtikaalin lehtien päällä. Lisukkeeksi sopivat uunijuurekset sekä voimakkaat hillot ja hyytelöt vaikkapa herukoista tai pihlajanmarjoista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sorsapaisti

eevis

missä myyän sorsaa,,???

Sinun täytyy kommentoidaksesi.