Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Soijapavut sitruunamarinadissa

Soijapavut keitetään ennen marinointia. Sitruunainen mausteliemi ja tilkka vaahterasiirappia viimeistelevät pavut herkuiksi. Käytä soijapapuja pataruokiin, salaatteihin tai kulhoruokiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Soijapavut sitruunamarinadissa

  • 5 dl keitettyjä soijapapuja

Sitruunamarinadi

  • 1 kpl iso punasipuli tai purjo
  • 2 kpl sitruunaa
  • 4 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl rouhittuja korianterinsiemeniä
  • 1 tl yrttisuolaa

Valmistusohje

Soijapavut sitruunamarinadissa tehdään näin:

Soijapavut sitruunamarinadissa sopivat lisukkeeksi salaatteihin tai pokekulhoihin. Ennen soijapapujen marinointia, pavut keitetään.

  1. Näin keität soijapavut: Laita keittämistä edeltävänä päivänä 500 g soijapapuja likoon 1,5 litraan vettä, jossa on 1 rkl suolaa. Anna liota 12 tuntia. Kaada vesi pois. Laita pavut litraan puhdasta vettä. Lisää mausteeksi 1 tl suolaa, 2 laakerinlehteä, 2 lohkottua sipulia, 2 valkosipulinkynttä ja, jos haluat, muutama mausteneilikka. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia tai kunnes pavut ovat kypsiä.
  2. Tee sitten marinadi soijapavuille. Viipaloi punasipuli. Purista sitruunoista mehu. Sekoita marinadin ainekset ja kaada keitettyjen, valutettujen soijapapujen päälle.
  3. Anna soijapapujen maustua muutaman tunnin ajan viileässä ennen tarjoilua.

Vinkki:  Tästä määrästä tulee 8 annosta. Mausta tarvittava määrä sitruunamarinadissa ja pakasta loput pavuista sopivina annoksina pataruokia ja kulhoruokia varten.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Papusalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Soijapavut sitruunamarinadissa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.