
Soijarouhe-jauhelihakastike
Soijarouhe-jauhelihakastike on tehty perinteiseen ruskeakastikkeeseen. Soijarouheella jatkat jauhelihakastiketta helposti ja teet isomman satsin edullisemmin kuin pelkästä jauhelihasta. Silkkaa säästöä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Soijarouhe-jauhelihakastike
- 2 sipulia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 4 dl soijarouhetta
- 1 tl rouhittua maustepippuria
- 1 ½ tl suolaa
- 4 rkl tomaattipyreetä
Ruskea kastikepohja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl voita
- 8 dl lihalientä esim. fondista tai vettä
- 1 tl suolaa
Lisäksi
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
Soijarouhe-jauhelihakastike tehdään helposti näin:
- Laita perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Tee sillä aikaa kastike.
- Hienonna kaksi sipulia ja kuullota niitä viisi minuuttia kasarissa kahdessa ruokalusikallisessa öljyä.
- Lisää 400 grammaa jauhelihaa ja paista kovalla lämmöllä, kunnes jauheliha on ruskistunut kunnolla. Siirrä seos sivuun.
- Laita kasariin neljä desilitraa soijarouhetta ja mausta se teelusikallisella rouhittua maustepippuria, puolellatoista teelusikallista suolaa ja neljällä ruokalusikallisella tomaattipyreetä. Paista keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Siirrä paistos jauhelihan joukkoon.
- Laita kasariin puoli desilitraa vehnäjauhoja ja neljä ruokalusikallista voita. Anna voin sulaa ja sekoittele puuhaarukalla seosta, kunnes jauhot alkavat ruskistua, älä päästä palamaan. Paista miedolla lämmöllä, kunnes jauhot ovat vaalean ruskeita ja paahtuneita. Lisää kahdeksan desilitraa nestettä esimerkiksi lihalientä tai vettä ja sekoittele hyvin. Anna seoksen kiehua noin viisi minuuttia. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vielä suolaa.
- Lisää kasariin nyt soijarouhe-jauhelihaseos. Anna kiehua vielä noin vartti. Tarjoa soijarouhe-jauhelihakastike keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2022.
Lue myös: Linssibolognese
Lue myös Anna.fi: Soijabolognese
Kommentoi
Kommentoi juttua: Soijarouhe-jauhelihakastike