Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Soilen hapankaalipata

Hapankaalipata on herkullista talviruokaa, josta savustettu sianliha tekee mehevän. Hissukseen uunissa hautuva pataruoka maustetaan katajanmarjoilla ja laakerinlehdillä.

Ainekset

Hapankaalipata:

  • noin 600 g hapankaalia
  • 2 sipulia
  • 2 hapanta omenaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 10 katajanmarjaa
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 3-4 dl kuivaa valkoviiniä (mieluiten Alsacen alueelta)
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 dl vettä
  • 300 g siansivua
  • 300 g savustetua siansivua
  • 3-4 kabanossia tai bratwurstia
  • 2-3 dl persiljaa

Valmistusohje

Hapankaalipata tehdään helposti näin:

  1. Levitä hapankaali uuninkestävän vuoan pohjalle. Sirottele päälle hienonnetut sipulit, kuoritut ja lohkotut omenat ja lisää mausteeksi valkosipulia, laakerinlehtiä, katajanmarjoja ja valkopippureita. Sekoita kasvisliemikuutio ja vesi ja lisää pataan valkoviinin kanssa. Levitä päälle reiluiksi annospaloiksi leikattu siansivu. Varmista, että lientä on riittävästi.
  2. Anna padan hautua 175 asteessa noin 2 tuntia kannen alla. Lisää viimeisen puolen tunnin aikana paloitellut makkarat.
  3. Leikkaa persilja hienoksi ja sirottele sitä runsaaasti pinnalle juuri ennen tarjoamista.
  • Ranskassa Alsacen alueella hapankaalipadan kanssa tarjotaan keitettyjä perunoita ja vaaleaa sinappia. Soile tarjoaa usein kuminalla maustettuja lohkoperunoita, jotka kypsyvät uunissa yhdessä padan kanssa.
  • Pese ja lohko perunat kuorineen veneperunoiksi. Pyyhi kuivaksi talouspaperilla ja levitä uunivuokaan. Valuta päälle öljyä, kääntele perunoita ja sirottele mausteeksi rouhittua kuminaa ja vähän suolaa. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia välillä käännellen ja kypsyyttä kokeillen.

Lue lisää: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Bigos eli puolalainen hapankaalipata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Soilen hapankaalipata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.