Reseptit
alle 30 min
4

Som tam -salaatti

Mausteinen papaijasta ja mangosta valmistettava Som tham -salaatti sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi thaimausteiselle graavilohelle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 vihreä papaija (löytyy etnisistä kaupoista) tai
1 lanttu
1 mango (vähän raaka on helpompi raastaa)
100 g kirsikkatomaatteja
1 puntti tuoretta korianteria
150 g cashewpähkinöitä

Kastike:

3 valkosipulin kynttä
3 punaista chiliä tai maun mukaan riippuen tulisuusasteesta
3-4 limetin mehua sekä raastetut kuoret
3 rkl sokeria
4 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

1. Raasta kuorittu vihreä papaija/ lanttu karkealla terällä, tee samoin mangolle.

2. Pilko pestyt tomaatit kahtia ja hie- nonna korianteri.

3. Paahda cashewpähkinät kuival- la pannulla kullanruskeiksi ja sen jälkeen rouhi pienemmiksi käsin tai monitoimikoneessa.

4. Hienonna kastikkeen valkosipulit ja chilit. Sekoita kaikki kastikkeen ai- nekset yhteen. Kaada kastike salaat- tiainesten joukkoon ja sekoita hyvin.

Tarjoa thaimaalaisittain maustetun graavilohen kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/18.

Myös näissä salaateissa on aasialaista twistiä:

kaali-fenkolisalaatti

Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti

itämainen nuudelisalaatti

Itämainen nuudelisalaatti

Aasialainen kanasalaatti

Aasialainen kanasalaatti

Ruoka.fi: Paistettua lohta japanilaisen coleslaw’n kera

Keskustelu

Kommentoi juttua: Som tam -salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X