Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Somalialainen liha-kasvispata

Somalialainen liha-kasvispata on helppotekoinen. Naudanlihapalojen lisäksi pataan laitetaan perunoita, herneitä, paprikaa ja rusinoita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Somalialainen liha-kasvispata

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kpl perunaa
  • 2 kpl sipulia
  • 400 g naudan suikalelihaa (sisäpaistia)
  • noin ½ dl vettä
  • 1 dl rusinoita
  • 200 g herne-maissi-paprikaa tai pakasteherneitä, paprikasilppua
  • 1 tl korianteria
  • 1 ½ tl kuminaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Somalialainen liha-kasvispata tehdään näin:

Somalialainen liha-kasvispata tehdään suikaloidusta naudan sisäpaistista. Kotiliesi on saanut tämän ohjeen Haminassa asuvalta Nour Shamso Jasufilta. Somalialaiseen tapaan syödään lattialla istuen. Keskelle on levitetty kangas, jolla ovat ruoat ja lautaset. Sormet huuhdellaan ensin vesimaljassa. Lautaselle annostellaan alimmaiseksi riisi, sitten liha ja päälle vihannekset. Ruoka syödään oikean käden sormin.

  1. Kääntele lohkotut perunat ja silputut sipulit kuumassa öljyssä. Siirrä sivuun. Ruskista liha kahdessa erässä kuumalla pannulla. Lisää 0,5 dl vettä ja hauduta 1/2 tuntia.
  2. Lisää perunat, sipulit ja hauduta 15 minuuttia. Varmista, että ainekset ovat kypsiä. Lisää muut aineet ja kuumenna. Tarjoa lihapata keitetyn pitkäjyväisen riisin ja salaatin, tomaatin ja kurkun kera. Ruokajuomaksi vettä. Jälkiruokana haudutettu vahva, sokeroitu tee.

Kaipaatko lisää lihapatojen ohjeita? Kokeile marokkolaista lihapataa tai suomalaista juures-lihapataa.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Ranskalainen burgundinpata


Kommentoi

Kommentoi juttua: Somalialainen liha-kasvispata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.