Sorbus-likööri Marttojen ohjeella
Sorbus-likööri valmistetaan ravinteikkaista pihlajanmarjoista ja vodkasta. Juoma kypsyy hiljalleen vuoden aikana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
Pohja
- 3 l pihlajanmarjoja
- 2 l Koskenkorvaa tai muuta vodkaa
Sokeriliemi
- 0,5 kg sokeria
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Sorbus-likööri on täynnä terveysvaikutteisia pihlajanmarjoja. Valmista juoma näin:
- Riko marjat kevyesti ja laita ne suureen lasipurkkiin. Kaada viina marjojen päälle.
- Anna seoksen maustua pari kuukautta.
- Siivilöi marjat pois maustumisen jälkeen ja lisää juomaan sokeriliemi.
- Sorbus-likööri on valmista nautittavaksi vuoden kuluttua.
Katso myös: Raparperilikööri
Katso myös: Vadelmalikööri
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pihlajanmarjatoti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sorbus-likööri Marttojen ohjeella
Annetaanko liköörin tekeytyä huoneenlämmössä? Pitääkö purkkia käännellä?