Reseptit

Sorsaa appelsiinikastikeessa

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 2 sorsaa
  • 1 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1-2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • ½ selleriä
  • ½ palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 2 persiljanoksaa
  • 1 dl appelsiinihilloa

Valmistusohje

Sorsaa appelsiinikastikeessa

1. Puhdista lintu. Leikkaa irti rintafileet ja koivet. Paahda muita osia 200-asteessa 20 minuuttia sellerin, palsternakan, porkkanoiden, sipulin sekä valkosipulin kanssa. Keitä sitten aineksia tunti vedessä. Siivilöi, jäähdytä ja kuori rasva.

2. Mausta rintafileet ja koivet suolalla ja pippurilla. Pane fileet kylmälle pannulle nahka alaspäin. Ruskista rapeaksi. Kaada liika rasva pois ja ruskista myös koivet ja sipulit. Lisää viini, appelsiinin kuori ja -mehu sekä laakeri ja yrtit. Hau-duta noin 10 minuuttia.

3. Ota lihat ja kiedo folioon. Siivilöi liemi ja lisää pannulle appelsiinihillo. Keitä kastikkeeksi. Tarjoa lihat selleri- tai palsternakkapyreen ja paistettujen kantarellien kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sorsaa appelsiinikastikeessa

Kristiina

Pikkasen jää epäselväksi mitä roippeitten keittoliemellä tehdään??

Sinun täytyy kommentoidaksesi.