Reseptit
30-60 min
6
Kiitos

Sorsan rintafileet, paistetut mustajuuret ja kirsikkakastike

Jännittävä kirsikkakastike on täydellinen lisuke sorsanrinnalle ja paistetuille mustajuurille. Samaan aikaan muikean makea ja hapokas kastike kruunaa annoksen

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sorsan rintafileet:

6-8 sorsan rintafileetä
2 tl suolaa
runsaasti mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

voita
öljyä

Kirsikkakastike:

4 dl (250 g) kirsikoita (pakastekirsikat käyvät)
1 dl riistalientä
4 dl valmista punaviinikastiketta
2 rkl hunajaa
25 g voita

Voissa paistetut mustajuuret:

6 mustajuurta
50 g voita
1 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 ruukkua tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Keitä neljä desilitraa kirsikoita ja yksi desilitra riistalientä, kunnes kirsikat ovat pehmenneet. Valuta seos siivilässä ja puserra kirsikoista liemi kulhoon.

2. Kaada liemi takaisin kattilaan ja lisää neöjä desilitra valmista punaviinikastiketta sekä kaksi ruokalusikallista hunajaa. Keitä kastiketta kasaan, kunnes puolet kastikkeesta on jäljellä. Vatkaa joukkoon 25 grammaa voita pieninä kuutioina. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

3. Harjaa kuusi mustajuurta puhtaiksi runsaassa vedessä. Huuhdo huolellisesti. Kuori juuret altaassa veden alla ja siirrä ne sitruunalla terävöitettyyn veteen, jotta juuret eivät tummu kuorimisen jälkeen.

4. Sulata 50 grammaa voita laakeassa kattilassa tai paistokasarissa ja sekoita joukkoon yksi desilitra vettä. Lisää mustajuuret ja kääntele ne kauttaaltaan voiseoksessa. Kypsennä mustajuuret pienellä lämmöllä kannen alla, välillä sekoitellen 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat haarukalla testaten pehmeitä. Mausta mustajuuret yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla ruukullisella hienonnetulla rakuunaa.

5. Nosta kuudesta kahdeksaan sorsafileetä huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta kuivaksi, mausta kahdella teelusikallisella suolaa sekä mustapippurilla.

6. Kuumenna voita ja öljyä pannulla ja paista fileitä molemmin puolin yhteensä noin 5–6 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, pienemmät fileet vaativat lyhyemmän paistoajan. Liha saa jäädä roseeksi sisältä. Nosta fileet pannulta ja kääri folioon vetäytymään noin 5 minuutiksi. Tarjoa kirsikkakastikkeen ja paistettujen mustajuurten kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/19.

Katso myös: Riistalintuja syyspöytään

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Uunissa kypsennetty sorsa ja sorsankoipiconfit

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sorsan rintafileet, paistetut mustajuuret ja kirsikkakastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X