
Sorsanrintaa Dijonin tapaan
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 0 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 2 sorsaa
- suolaa, valkopippuria
paistamiseen:
- voita
liemi:
- sisäelimet
- koivet ja luut
- 1 sipuli
- liemijuureksia maun mukaan
- vettä
- laakerinlehti
- 10 valko- tai viherpippuria
- 2 tl suolaa
- ½ appelsiinin kuori ja mehu
kastike:
- sorsaanliemi
- 1 rkl pihjalanmarjahyytelöä
- 2 dl kermaa
- 2 rkl Dijon-sinappia
Valmistusohje
1. Irrota sorsalta rintafileet rangasta. Pane ranka, sisäelimet, koivet ja siivet kattilaan. Lisää neste, mausteet ja juurekset. Keitä noin tunti. Siivilöi liemi ja keitä sitä laakealla pannulla kokoon kunnes jäljellä on noin 2,5 dl.
2. Mausta sorsan rintapalat suolalla ja pippurilla ja pane ne kuivaan, kylmään pannuun rasvainen nahkapuoli alaspäin ja kuumenna. Lisää rasvaa, jos on tarpeen. Anna palojen ruskistua hiljalleen noin 10 minuuttia, käännä ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. 3. Lisää kokoonkeitettyyn sorsaliemeen pihlajanmarjahyytelö, sinappi ja kerma. Keitä, kunnes seos sakenee. Tarjoa sorsan, paistettujen tattien ja salaatin kera
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sorsanrintaa Dijonin tapaan