Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Sorsanrintaa Dijonin tapaan

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 sorsaa
suolaa, valkopippuria

paistamiseen:

voita

liemi:

sisäelimet
koivet ja luut
1 sipuli
liemijuureksia maun mukaan
vettä
laakerinlehti
10 valko- tai viherpippuria
2 tl suolaa
½ appelsiinin kuori ja mehu

kastike:

sorsaanliemi
1 rkl pihjalanmarjahyytelöä
2 dl kermaa
2 rkl Dijon-sinappia

Valmistusohje

1. Irrota sorsalta rintafileet
rangasta. Pane ranka, sisäelimet,
koivet ja siivet kattilaan.
Lisää neste, mausteet ja
juurekset. Keitä noin tunti.
Siivilöi liemi ja keitä sitä
laakealla pannulla kokoon
kunnes jäljellä on noin 2,5 dl.

2. Mausta sorsan rintapalat
suolalla ja pippurilla ja pane
ne kuivaan, kylmään pannuun
rasvainen nahkapuoli alaspäin
ja kuumenna. Lisää rasvaa, jos
on tarpeen. Anna palojen
ruskistua hiljalleen noin 10
minuuttia, käännä ja kypsennä,
kunnes sisälämpötila on
60 astetta. Leikkaa ohuiksi
viipaleiksi.
3. Lisää kokoonkeitettyyn
sorsaliemeen pihlajanmarjahyytelö,
sinappi ja kerma.
Keitä, kunnes seos sakenee.
Tarjoa sorsan, paistettujen
tattien ja salaatin kera

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sorsanrintaa Dijonin tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X