Sorsapata
Valmistusohje
1. Kuivaa kaksi puhdistettua sorsaa huolellisesti. Mausta sorsat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Paista sorsiin pannulla voissa kaunis väri.
2. Leikkaa neljä kotimaista hapokasta omenaa, kaksi porkkanaa sekä yksi tai kaksi naurista paloiksi. Hienonna kahdeksan salottisipulia. Freesaa omenaa ja vihanneksia voissa valurautapadassa hetki.
3. Laita sorsat, kasvikset sekä kolme desilitraa riistalientä, puoli desilitraa kuivaa sherryä, yksi ruokalusikallinen hunajaa sekä kolme tai neljä laakerinlehteä pataan. Kypsennä 160 asteessa 2–3 tuntia niin, että liha irtoaa luista helposti.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/19.
Katso myös: Syksyn riistaruokaa – riistamenu huippukokki Ari Ruohon tapaan
Keskustelu
Kommentoi juttua: Sorsapata