Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Sorsapata

Älä ujostele sorsapadan kanssa, sen tekeminen on helppoa. Liha saa mennä ylikypsäksi ja juurekset kypsyvät lihasta irtoavassa nesteessä meheviksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sorsapata:

2 sorsaa puhdistettuna
2-3 tl suolaa
runsaasti mustapippuria myllystä
25 g voita
4 kotimaista hapokasta omenaa
2 porkkanaa
1-2 naurista
8 pikkusipulia, esim. salottisipulia
25 g voita
3 dl riistalientä
1/2 dl kuivaa sherryä
1 rkl hunajaa
3-4 laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Kuivaa kaksi puhdistettua sorsaa huolellisesti. Mausta sorsat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Paista sorsiin pannulla voissa kaunis väri.

2. Leikkaa neljä kotimaista hapokasta omenaa, kaksi porkkanaa sekä yksi tai kaksi naurista paloiksi. Hienonna kahdeksan salottisipulia. Freesaa omenaa ja vihanneksia voissa valurautapadassa hetki.

3. Laita sorsat, kasvikset sekä kolme desilitraa riistalientä, puoli desilitraa kuivaa sherryä, yksi ruokalusikallinen hunajaa sekä kolme tai neljä laakerinlehteä pataan.  Kypsennä 160 asteessa 2–3 tuntia niin, että liha irtoaa luista helposti.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/19.

Katso myös: Syksyn riistaruokaa – riistamenu huippukokki Ari Ruohon tapaan

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Makuja maailmalta:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sorsapata

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X