Spagetti con le Sarde
Spagetti con le Sarde, sisilialainen pastaruoka on samaanaikaan suolainen ja makea. Pasta con le sarden salaisuus on fenkolista, sipuleista anjoviksista ja leipämuruseoksesta valmistetussa täytteessä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
Ainekset
Spagetti con le Sarde:
- 1 fenkoli
- öljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 2 sipulia
- 500 g silakkafileitä
- 1 rkl keltaisia sultanarusinoita
- 1 rkl pinjansiemeniä
- 6 sardelli- tai anjovisfileetä
- 0.5 dl silputtua persiljaa
- 1.5 dl valkoviiniä tai kalalientä
- 500 g spagettia
vuokaan:
- 1 dl kuivahtaneen leivän muruja
- 2 rkl silputtua persiljaa
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- öljyä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- kapriksia
Valmistusohje
Spagetti con le Sarde tehdään näin:
1. Leikkaa fenkoli neljään osaan ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja ota liemi talteen.
2. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä. Lisää silakkafileet ja kypsennä kymmenisen minuuttia. Nosta kalafileet vadille.
3. Lisää joukkoon karkeasti paloiteltu fenkoli, rusinat, pinjansiemenet, anjovis, persilja sekä viini tai kalaliemi. Keitä kymmenisen minuuttia.
4. Pyöräytä leipä, persilja ja valkosipuli tehosekoittimella. Lisää öljy, suola ja pippuri.
5. Kuumenna spagetin keitinvesi. Lisää fenkolin keitinliemi ja suolaa. Keitä kypsäksi, valuta ja nosta puolet spagetista uunivuokaan, Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja kalafileistä. Nosta päälle toinen spagettikerros. Peitä pinta kasvisseoksella ja silakoilla. Ripota päälle leipäseos ja oliiviöljyä. Kuorruta 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Korista kapriksilla ja pyöräytä pinnalle mustapippuria. Tarjoa heti.
Lue myös: Sisilialainen ruoka viettelee vastakohtaisuudellaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Spagetti con le Sarde