Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spagettipiirakka

Spagettipiirakka on paras tapa hyödyntää jämäspagetti. Jämäherkkuun tulee myös fetajuustoa. Se on kuin uunifetapasta, mutta paljon mehukkaampi ja paremman makuinen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Spagettipiirakka

  • 300 g kylmää, valmiiksi keitettyä spagettia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 150 g fetajuustoa
  • 400 ml säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 6 varsiparsakaalia

Valmistusohje

Spagettipiirakka valmistuu helposti näin:

  1. Aseta noin 300 grammaa kylmää spagettia öljyllä voideltuun halkaisijaltaan noin 20 sentin piirakkavuokaan.
  2. Sekoita kaksi desiä ruokakermaa ja kaksi kananmunaa sekaisin. Mausta seos noin teelusikallisella suolaa ja yhdellä neljäsosateelusikallisella rouhittua mustapippuria. Kaada spagetin päälle.
  3. Murusta joukkoon 150 grammaa fetajuustoa. Kaada päälle 400 millilitraa eli noin nejä desiä säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa. Painele joukkoon halutessasi muutama tuore kirsikkatomaatti. Asettele päälle vielä noin kuusi varsiparsakaalia.
  4. Paista spagettipiirakka 175-asteessa uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoa.
Spagettipiirakka on herkullinen jämäruoka.
Spagettipiirakkaan voi käyttää hävikkipastan. © Sanna Mansikkamäki

Katso videolta miten spagettipiirakka valmistuu. Videon voit katsoa tästä alta.

Vinkki!

Lue myös ihanimmat ohjeet spagetille ja kastikkeille tästä Kotilieden artikkelista.

Lue myös Anna.fi: Paistettu spagetti on helppo herkku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spagettipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.