Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Spanokopita, feta-pinaattipiirakka tehdään filo-taikinasta. Piirakan herkullisessa täytteessä maistuvat pinaatti, feta-juusto, tuoreet yrtit ja muskottipähkinä. Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia.

Ainekset

Feta-pinaattipiirakka:

  • 8 arkkia filotaikinaa

täyte:

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 1 prk (375 g) öljyyn säilöttyjä fetajuustokuutioita
  • 0.5 dl tuoretta sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
  • 0.5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele pinaatinlehdet, valuta ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Poista kannat ja hienonna lehtiosat. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja sipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Murenna joukkoon fetajuusto, mutta säästä öljymarinadi. Lisää lopuksi yrtit ja mausteet.

4. Voitele pyöreä irtopohjavuoka. Levitä filotaikinalevyt yksi kerrallaan vuokaan ja voitele kukin aina kevyesti fetajuuston öljymarinadilla. Levitä päälle täyte ja käännä reunan yli menneet filotaikinat piirakan päälle tiiviisti ja voitele kerrokset taas öljymarinadilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Lue myös: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi reseptit ja vinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Filotaikina-amatööri

Tää ei kyllä oikein toiminu. Pettymys alkoi jo siitä, kun filotaikinat olivat pakatessa revenneet ja mutkalla. Koko prosessi oli hankalaa palastelua taikinapalojen kanssa, ja kaiken kruunasi älytön sotkeminen öljyvoitelun kanssa.

ihanat leivokset

aloititkohan avaamaan filotaikinaa ennen kuin oli ehtinyt kunnolla sulaa? Tällöin taikina hajoaa…. pakaste filo Taikina olisi hyvä antaa sulaa rauhassa yön yli jääkaapissa.
En kyllä ole ostanut pakaste filo taikinaa,käytän joko tuoretta tai teen itse.

leipomisen iloa

käytitkö kenties pakastettua filotaikinaa? filotakinan valmistaminen on helppoa…. kuuluminen vaati ehkä tottumattomalle pientä harjoittelua.
Jos kuitenkin suosit valmiita filotaikonoita niin Itäkeskuksessa sijaitseva Alsnya kaupasta saat tuoretta filo taikinoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.