Feta-pinaattipiirakka
Reseptit
30-60 min
Kiitos

Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Spanokopita, feta-pinaattipiirakka tehdään filo-taikinasta. Piirakan herkullisessa täytteessä maistuvat pinaatti, feta-juusto, tuoreet yrtit ja muskottipähkinä. Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Feta-pinaattipiirakka:

8 arkkia filotaikinaa

täyte:

500 g tuoretta pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
1 prk (375 g) öljyyn säilöttyjä fetajuustokuutioita
0.5 dl tuoretta sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
0.5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus rouhittua mustapippuria
(ripaus suolaa)

Keskustelu

Tää ei kyllä oikein toiminu. Pettymys alkoi jo siitä, kun filotaikinat olivat pakatessa revenneet ja mutkalla. Koko prosessi oli hankalaa palastelua taikinapalojen kanssa, ja kaiken kruunasi älytön sotkeminen öljyvoitelun kanssa.

aloititkohan avaamaan filotaikinaa ennen kuin oli ehtinyt kunnolla sulaa? Tällöin taikina hajoaa…. pakaste filo Taikina olisi hyvä antaa sulaa rauhassa yön yli jääkaapissa.
En kyllä ole ostanut pakaste filo taikinaa,käytän joko tuoretta tai teen itse.

käytitkö kenties pakastettua filotaikinaa? filotakinan valmistaminen on helppoa…. kuuluminen vaati ehkä tottumattomalle pientä harjoittelua.
Jos kuitenkin suosit valmiita filotaikonoita niin Itäkeskuksessa sijaitseva Alsnya kaupasta saat tuoretta filo taikinoita

Kommentoi juttua: Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X