Reseptit
30-60 min
Kiitos

Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Spanokopita, feta-pinaattipiirakka tehdään filo-taikinasta. Piirakan herkullisessa täytteessä maistuvat pinaatti, feta-juusto, tuoreet yrtit ja muskottipähkinä. Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden aatelia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Feta-pinaattipiirakka:

8 arkkia filotaikinaa

täyte:

500 g tuoretta pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
1 prk (375 g) öljyyn säilöttyjä fetajuustokuutioita
0.5 dl tuoretta sileälehtistä persiljaa hienonnettuna
0.5 dl tuoretta hienonnettua tilliä
ripaus jauhettua muskottipähkinää
ripaus rouhittua mustapippuria
(ripaus suolaa)

Valmistusohje

1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Huuhtele pinaatinlehdet, valuta ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Poista kannat ja hienonna lehtiosat. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatti ja sipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Murenna joukkoon fetajuusto, mutta säästä öljymarinadi. Lisää lopuksi yrtit ja mausteet.

4. Voitele pyöreä irtopohjavuoka. Levitä filotaikinalevyt yksi kerrallaan vuokaan ja voitele kukin aina kevyesti fetajuuston öljymarinadilla. Levitä päälle täyte ja käännä reunan yli menneet filotaikinat piirakan päälle tiiviisti ja voitele kerrokset taas öljymarinadilla. Paista piirasta uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Lue myös: Kreikkalainen ruoka on herkullista ja terveellistä – poimi reseptit ja vinkit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Spanokopita eli feta-pinaattipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X