Reseptit
yli 60 min
15

Speltti-hunajasämpylät

Rapeakuoriset speltti-hunajasämpylät valmistetaan aitoon taikinajuureen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
100 g aktiivista vehnäjuurta
500 g vettä
65 g hunajaa
800 g hienoa luomuspelttijauhoa
80 g luomuauringonkukansiemeniä
80 g kuivattua luomuviikunaa
12 g puhdistamatonta merisuolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa juuri, melkein kädenlämpöinen vesi ja hunaja. Lisää käsin tai taikinakoneella sekoitellen spelttijauhot ja suola. Lisää auringonkukansiemenet ja pieneksi pilkotut viikunat, sekoita tasaiseksi. Jätä taikina lepäämään 30 minuutiksi.

2. Ota taikinan reunoista kiinni kaksin käsin ja taittele se pariin kertaan. Jätä lepäämään 20 minuutiksi.

3. Taittele taikina jälleen ja jätä lepäämään 30 minuutiksi.

4. Ota taikinasta paloja ja pyörittele ne sämpylöiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät pellille ja kohota
vielä 2-3 tuntia.

5. Paista sämpylät uunissa 250 asteessa 10–12 minuuttia.

Ohjeen juureen löydät täältä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan sämpylöitä:

viikunasämpylät

Viikunasämpylät

hedelmäsämpylät

Hedelmäsämpylät

joulusämpylät

Joulusämpylät

Ruoka.fi: Mausteiset joulusämpylät

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.