Speltti-hunajasämpylät
Rapeakuoriset speltti-hunajasämpylät valmistetaan aitoon taikinajuureen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 100 g aktiivista vehnäjuurta
- 500 g vettä
- 65 g hunajaa
- 800 g hienoa luomuspelttijauhoa
- 80 g luomuauringonkukansiemeniä
- 80 g kuivattua luomuviikunaa
- 12 g puhdistamatonta merisuolaa
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa juuri, melkein kädenlämpöinen vesi ja hunaja. Lisää käsin tai taikinakoneella sekoitellen spelttijauhot ja suola. Lisää auringonkukansiemenet ja pieneksi pilkotut viikunat, sekoita tasaiseksi. Jätä taikina lepäämään 30 minuutiksi.
2. Ota taikinan reunoista kiinni kaksin käsin ja taittele se pariin kertaan. Jätä lepäämään 20 minuutiksi.
3. Taittele taikina jälleen ja jätä lepäämään 30 minuutiksi.
4. Ota taikinasta paloja ja pyörittele ne sämpylöiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät pellille ja kohota vielä 2-3 tuntia.
5. Paista sämpylät uunissa 250 asteessa 10–12 minuuttia.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.
Leivotaan sämpylöitä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Speltti-hunajasämpylät