Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Speltti-hunajasämpylät

Rapeakuoriset speltti-hunajasämpylät valmistetaan aitoon taikinajuureen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

  • 100 g aktiivista vehnäjuurta
  • 500 g vettä
  • 65 g hunajaa
  • 800 g hienoa luomuspelttijauhoa
  • 80 g luomuauringonkukansiemeniä
  • 80 g kuivattua luomuviikunaa
  • 12 g puhdistamatonta merisuolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa juuri, melkein kädenlämpöinen vesi ja hunaja. Lisää käsin tai taikinakoneella sekoitellen spelttijauhot ja suola. Lisää auringonkukansiemenet ja pieneksi pilkotut viikunat, sekoita tasaiseksi. Jätä taikina lepäämään 30 minuutiksi.

2. Ota taikinan reunoista kiinni kaksin käsin ja taittele se pariin kertaan. Jätä lepäämään 20 minuutiksi.

3. Taittele taikina jälleen ja jätä lepäämään 30 minuutiksi.

4. Ota taikinasta paloja ja pyörittele ne sämpylöiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta sämpylät pellille ja kohota vielä 2-3 tuntia.

5. Paista sämpylät uunissa 250 asteessa 10–12 minuuttia.

Ohjeen juureen löydät täältä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan sämpylöitä:

viikunasämpylät

Viikunasämpylät

hedelmäsämpylät

Hedelmäsämpylät

joulusämpylät

Joulusämpylät

Ruoka.fi: Mausteiset joulusämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Speltti-hunajasämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.