Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Spelttipuuro

Lämmin spelttipuuro hellii mieltä ja sydäntä. Speltti on vanha vehnälle sukua oleva viljalaji. Speltin proteiinipitoisuus on vehnää suurempi.

Ainekset

Spelttipuuro:

  • 1 l maitoa
  • 4 dl spelttivehnähiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • nokare voita

Valmistusohje

  1. Kuumenna maito. Vispilöi spelttihiutaleet maitoon. Lisää suola ja voi. Hauduta spelttipuuro kypsäksi pienellä lämmöllä, noin 15 minuuttia.
  2. Osan hiutaleista voi korvata myös kaurahiutaleilla.
  3. Tarjoa spelttipuuro mustikkakeiton tai tuoreiden marjojen kanssa.

Lue myös: Puuroa maun mukaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Spelttipuuro

UIK

Mitä on speltti ja nyhtökaura

Kari

Ei ole vielä sellaisia spelttihiutaleta tullut vastaan, joista tuntia lyhyemmässä ajassa syötävää puuroa tulisi.
Ja -uunissa tulee pehmeää helpoiten.

Vastaa käyttäjälle UIKPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.