Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Stroganoff

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 700-800 g naudan ulkofileetä tai paistia
  • 50 g voita
  • 2 sipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • mauste- tai mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl lihalientä
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 dl smetanaa tai kermaa
  • 3 suolakurkkua
  • hillosipulia ja herkkusieniä

Valmistusohje

 

Stroganoff on venäläinen klassikkoruoka, joka saa makua tomaatista, smetanasta ja suolakurkuista.

1. Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa liha pieniksi parin sentin kuutioiksi ja anna lämmetä huoneenlämmössä.

2. Hienonna sipulit. Kuumenna osa rasvasta padassa ja kuullota sipulisilppu hitaasti kullankeltaiseksi ja läpikuultavaksi.

3. Kuumenna paistinpannu ja vähän rasvaa. Ruskista kolmannes tai neljännes lihakuutioista kerrallaan, mausta ruskistunut pinta suolalla ja pippureilla, ripottele pinnalle vähän vehnäjauhoja ja kääntele lihapalasia hetken pannulla. Lisää lihapalat pataan sipulien joukkoon, huuhdo pannu kuumalla vesitilkalla ja kaada neste pataan lihojen päälle. Sekoita. Kuumenna puhdas pannu uudelleen ja ruskista samalla tavalla seuraava lihaerä ja huuhdo joka paistamisen jälkeen pannu vesitilkalla ja lisää se nesteeksi pataan. Jos lihakuutiot ruskistetaan kaikki yhdellä kerralla, pannu jäähtyy, lihan pinta ei enää ruskistu ja lihasnesteet valuvat ulos.

4. Kun lihakuutiot ovat padassa, lisää mausteeksi tomaattisosetta ja anna ruoan kypsyä kannen alla, lihan laadusta ja mureudesta riippuen 20-60 minuuttia. Kun liha on mureaa ja kypsää, mausta kastike sinapilla ja smetanalla tai kermalla. Lisää valmiiseen stroganoffiin pieniksi kuutioiksi leikattuja suolakurkkuja ja kokonaisia hillosipuleita tai tarjoa ne erikseen. Makua täydentämään voit lisätä herkkusieniä.

5. Vastaavan lihapadan voit valmistaa myös hirvenlihasta ja käyttää osaksi nestettä punaviiniä ja tehostaa makua riista-kantarellifondilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Stroganoff

Kerppo

Ja missäs välissä se 5 dl lihalientä menee sekaan? Ei varmaan niin suurta merkitystä, mutta ärsyttää vain epäselvät ohjeet. Jos se mainitaan aineksissa niin luulisi sen löytyvän myös ohjeesta.

Pirjo

Paistinpannulta jokaisen ruskistetun lihaerän jälkeen?
Tietysti

Annukka

Samaa ihmettelin kuin Kerppo. En tajunnut minäkään, että lihaliemellä tarkoitetaan vettä, jolla pannu huuhdellaan, joten valmistin erikseen lihaliemen, jonka lisäsin pataan. Olisi asian voinut kyllä selvemminkin ohjeessa kertoa. Muuten kyllä hyvä ja toimiva resepti. 🙂

Kreivi

Ja suolakurkku on sitten ihan eriasia kuin etikkakurkku joka on aineslistassa. Ohjeissa puhutaan alussa suolakurkusta niin kuin sen olla pitääkin. Ja alunperin siinä pitää olla sieniäkin koska kokki joka valmisti tämän ruuan Kreivi Stroganoffille metsästysretkellä joutui jatkamaan ainekset sienillä ja suolakurkulla koska lihaaoli liian vähän mukana.

Vastaa käyttäjälle KerppoPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.