
Suklaa-herukkakakku
Suklaa-herukkakakku täytetään lempeällä valkosuklaalla ja raikkaalla herukkatäytteellä, jonka voi tehdä musta- tai punaherukoista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pohja
- 50 g tummaa suklaata
- 170 g Fazerina-täytekeksejä tai muita suklaakeksejä
- 50 g sulatettua voita
- ½ dl vehnäjauhoja
Valkosuklaatäyte
- 100 g valkosuklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g vaniljarahkaa
- 3 liivatelehteä
- ½ dl maitoa
Marjatäyte
- 500 g mustaherukoita
- 2 ½ dl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 4 liivatetta
- ½ dl mustaherukkamehua
Koristeeksi
- noin 5 dl viinimarjoja tai vadelmia
Valmistusohje
Suklaa-herukkakakku valmistuu näin.
1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (20–22 cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mittaa keksipohjan ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi muruksi. Painele seos vuoan pohjalle ja paista pohjaa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Vuoraa vuoan reunat kelmulla tai leivinpaperisuikaleilla.
4. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihaudeastiassa. Pane liivatelehdet 10 minuutiksi kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma. Kuumenna maitotilkka kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne maitoon. Yhdistä jäähtynyt valkosuklaa, rahka ja kermavaahto. Lisää joukkoon liivateseos ja sekoita. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa tunti.
5. Kiehauta viinimarjat ja sokeri. Soseuta hieman pehmenneet marjat. Anna jäähtyä. Jos haluat, marjasoseen voi pusertaa siivilän läpi kuorettomaksi.
6. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna mehutilkka kiehuvaksi vaikka mikrossa ja sulata vedestä puristetut, pehmeät liivakot mehuun. Sekoita marjasose ja liivateseos. Lisää joukkoon mascarpone ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan hyytyneen pohjakerroksen päälle. Pane vuoka jääkaappiin ja anna suklaa-herukkakakun hyytyä noin 8 tuntia.
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Korista suklaa-herukkakakku viinimarjoilla tai vadelmilla.
Kokeile myös muita upeita marjakakkuja: Mustikkatäytekakku Vadelmakakku Jäädytetty marjakakku
Katso myös Anna/Ruoka.fi: Marenki-marjakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-herukkakakku