Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-jalapenopikkuleivät

Suklaa-jalapenopikkuleivät ovat yhdistelmä tulista ja makeaa. Hienonnettu jalapeno taittaa suklaan makeutta sopivasti. Pikkuleivät sopivat myös keliaakikolle.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 1 rkl jalapenoja hienonnettuna (säilyke)
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1.5 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä)
  • 4 dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 tl ksantaania
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl aitokauraa hiutaleina
  • (halutessaan voi käyttää esimerkiksi pähkinärouhetta)
  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna (tarkasta gluteenittomuus)

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa sulatettu rasva, sokerit, kananmunat ja jalapenomurska. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja yhdistä rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jaa taikina keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämisvara. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia koosta riippuen.

Vinkki: Jalapenojen määrällä voi säädellä tulisuutta. Lisäämällä hieman kaakaon ja suklaan määrää kekseistä tulee suklaisemmat.

Ohje: Jeremias Rantanen, Varkaus


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-jalapenopikkuleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.