Reseptit
30-60 min
30
Kiitos

Suklaa-jalapenopikkuleivät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 1 rkl jalapenoja hienonnettuna (säilyke)
2 kananmunaa
0.5 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1.5 dl maissijauhoja (ei maissitärkkelystä)
4 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl ksantaania
0.5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl aitokauraa hiutaleina
(halutessaan voi käyttää esimerkiksi pähkinärouhetta)
100 g tummaa suklaata rouhittuna (tarkasta gluteenittomuus)
Mainos

Valmistusohje

Suklaa-jalapenopikkuleivät

Suklaa-jalapenopikkuleivät ovat yhdistelmä tulista ja makeaa. Hienonnettu jalapeno taittaa suklaan makeutta sopivasti. Pikkuleivät sopivat myös keliaakikolle.

1. Sekoita kulhossa sulatettu rasva, sokerit, kananmunat ja jalapenomurska. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja yhdistä rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.

2. Jaa taikina keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille, jätä leviämisvara. Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia koosta riippuen.

Vinkki: Jalapenojen määrällä voi säädellä tulisuutta. Lisäämällä hieman kaakaon ja suklaan määrää kekseistä tulee suklaisemmat.

Ohje: Jeremias Rantanen, Varkaus

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaa-jalapenopikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X