Suklaa-kaurakeksit

Suklaa-kaurakeksit 

60+
min
20 annosta
yli 60 min
Gluteeniton kaura sopii useimmille keliaakikoille. Kahvipöytään sopivat kaurakeksit aateloidaan suklaakuorrutuksella.

Ainekset

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 1/2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl kookossokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljajauhetta
1 1/2 tl suolaa
125 g voita
1 kananmuna

Pinnalle

100 g gluteenitonta maito- tai tumma suklaata

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa ensin kaikki kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi tasaisesi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Pyörittele taikinasta tanko, kääri kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

3. Leikkaa tangosta sentin paksuisia viipaleita ja muotoile käsissä hieman litteämmiksi kekseiksi. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille.

4. Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

5. Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikrossa. Kasta jokainen keksi toiselta puolelta suklaaseen ja nosta valumaan ritilän päälle. Tee halutessasi vielä kosteaan suklaaseen koristeraitoja esimerkiksi haarukalla. Anna kovettua muutama tunti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/2017.

Suussa sulavat kaurakeksit leivot myös näillä ohjeilla:

Suklaa-kaurakeksit

Suklaakaurakeksit

kaura-kinuskipikkuleivat

Kaura-kinuskipikkuleivät

kaura-hedelmakeksit

Kaura-hedelmäkeksit

Ruoka.fi: Gluteenittomat kaura-suklaakeksit

12.03.2017
Katri Schröder
Anton Reenpää