Reseptit
10
Kiitos

Suklaa-kirsikkakakku

Suussa sulavan kakun salaisuutena on suklaiset kakkukerrokset, joiden väliin levitetään ylenpalttisesti manteliliköörissä marinoituja kirsikoita sekä kinuskilla ja mascarponejuustolla aateloitua kermatäytettä. Päälle asetellut kirsikat antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suklaakakku:

100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 rkl kaakaojauhetta
4 kananmunaa
2 dl vaaleaa ruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1.5 tl leivinjauhetta

Kirsikkatäyte

1 l paloiteltuja tuoreita kirsikoita tai säilöttyjä tummia hapankirsikoita
0.5 dl mantelilikööriä tai kirsikkamehua
0.5 dl vaaleaa siirappia

Kermatäyte

3 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
noin 100 g Chimbote-kinuskia tai paahdettua, kondensoitua maitoa (säilyke)

koristeeksi

kirsikoita

Valmistusohje

1. Sulata suklaa, voi ja kaakaojauhe vesihauteessa. Nosta jäähtymään. Sekoita jauhot, kaneli ja leivinjauhe keskenään kulhoon. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pingota irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja reunat leivinpaperiliuskoilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja jauhot siivilän läpi seuloen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Voit myös paistaa taikinasta kaksi samankokoista pohjaa erikseen, jolloin kakkua ei tarvitse halkaista.

3. Poista kirsikoista kivet ja silppua. Lisää mausteet ja anna kirsikoiden maustua noin tunti.

4. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Poista leivinpaperisuikaleet. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeksi levyksi. Kostuta levyt kirsikoiden liemellä. Levitä kirsikoita kakun väliin.

5. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone ja kinuski, sekoita ja levitä täytteeksi ja kakun pinnalle. Korista suklaa-kirsikkakakku kirsikoilla.

Vinkki: Näyttävän täytekakun voi täyttää tuoreilla kirsikoilla tai säilötyillä hapankirsikoilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaa-kirsikkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X