Suklaa-kirsikkakuivakakku
Kuivakakku on klassikko joulun ajan kahvipöydässä. Täytä kirsikkaisen kakun kolo erilaisilla konvehdeilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaa-kirsikkakuivakakku
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl säilykekirsikoita pilkottuna
- 100 g taloussuklaata
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
Valmistusohje
Suklaa-kirsikkakuivakakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (1,8 l).
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.
3. Hienonna säilykekirsikat karkeasti, ja rouhi taloussuklaa. Sekoita 1/2 dl jauhoista kirsikoiden ja suklaan kanssa. Yhdistä loput jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää kirsikka-suklaaseos siivilöityjen jauhojen ja kerman kanssa kakkutaikinaan.
4. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, suklaa-kirsikkakuivakakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.
Vinkki: Kokeile myös valkosuklaista kirsikkakakkua
Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan kahvinmakuinen espressokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-kirsikkakuivakakku
Paljonko kermaa tulee: puuttuu ainesluettelosta
Kermaa tule 1dl. Alkuperäinen resepti löytyy: https://www.valio.fi/reseptit/kirsikka-suklaakakku/