Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-kirsikkakuivakakku

Kuivakakku on klassikko joulun ajan kahvipöydässä. Täytä kirsikkaisen kakun kolo erilaisilla konvehdeilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Suklaa-kirsikkakuivakakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 kpl kananmunaa
  • 2 dl säilykekirsikoita pilkottuna
  • 100 g taloussuklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Suklaa-kirsikkakuivakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (1,8 l).

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat seokseen yksitellen hyvin vatkaten.

3. Hienonna säilykekirsikat karkeasti, ja rouhi taloussuklaa. Sekoita 1/2 dl jauhoista kirsikoiden ja suklaan kanssa. Yhdistä loput jauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää kirsikka-suklaaseos siivilöityjen jauhojen ja kerman kanssa kakkutaikinaan.

4. Paista kakku 175 asteessa uunin alatasolla 50–55 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, suklaa-kirsikkakuivakakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki ja kumoa lautaselle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Vinkki: Kokeile myös valkosuklaista kirsikkakakkua

Lue myös Anna.fi: Näin leivotaan kahvinmakuinen espressokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-kirsikkakuivakakku

Ritu

Paljonko kermaa tulee: puuttuu ainesluettelosta

Vastaa käyttäjälle TuomotsuPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.