Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mantelitryffelit

Itsetehdyt mantelitryffelit on helppo valmistaa. Sisältä paljastuu rouskuva manteli, ja päällä on herkullista lakritsaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Mantelitryffelit

  • 1 ½ dl kermaa
  • 250 g tummaa suklaata (70 %)
  • 25 g suolatonta voita

Kuorrutus

  • noin 25 kuorittua mantelia
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ½ dl lakritsijauhetta (Urtekram)

Valmistusohje

Mantelitryffelit tehdään helposti näin:

1. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Nosta levyltä ja lisää joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa ja voi. Sekoita kunnes ainekset sulaa ja seos tasaista.

2. Kaada kulhoon, jäähdytä tarvittaessa ja peitä. Laita kylmään vähintään 6 tunniksi tai yön yli.

3. Sirottele kaakao- ja lakritsijauhetta lautaselle. Ota teelusikallinen suklaaseosta käsiin ja paina keskelle yksi kokonainen manteli, pyörittele palloksi ja kierrittele kaakao-lakritsijauheessa. Laita mantelitryffelit kylmään hetkeksi kovettumaan.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/2017.

Suut makeaksi myös näillä tryffeleillä:

Lakritsitryffelit Kotiliesi

Lakritsitryffelit

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

Chilitryffelit Kotiliesi

Chilitryffelit

Ruoka.fi: Valkosuklaa-appelsiinitryffelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mantelitryffelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.