Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-laskiaispulla

Suklaa-laskiaispulla kätkee sisäänsä rapeaa paahdettua mantelia, nutella-mantelimassaa ja paahdettua valkosuklaavaahtoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
7  annosta

Ainekset

Esitaikina

  • 2 dl kevytmaitoa
  • 40 g (n. 4 rkl) vehnäjauhoja

Taikina

  • 1 ¾ dl kylmää kevytmaitoa
  • 1 ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ tl kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 75 g voita
  • ½ dl maitosuklaahippuja (esim. Pirkka)

Voitelu ja pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 dl mantelilastuja

Täyte

  • 70 g mantelimassaa
  • 1 dl nutellaa
  • 1 dl mantelilastuja

Valkosuklaavaahto

  • 130 g valkosuklaata
  • 2 ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

Suklaa-laskiaispulla leivotaan helposti näin:

  1. Mittaa kattilaan esitaikinan ainekset eli kaksi desilitraa kevytmaitoa ja 40 grammaa eli noin 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Kuumenna liedellä koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee vanukasmaiseksi. Siirrä syrjään liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä viisi minuuttia.
  2. Lusikoi esitaikina yleiskoneen kulhoon. Sekoita joukkoon puolitoista desilitraa kylmää kevytmaitoa. Lisää puolitoista teelusikallista kardemummaa, desilitra sokeria, kaksi ja puoli teelusikallista kuivahiivaa ja kananmuna. Sekoita kevyesti. Lisää melkein kaikki eli seitsemästä kahdeksaan desilitraa vehnäjauhoja, kolme ruokalusikallista kaakaojauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Käynnistä kone. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää 75 grammaa pehmeää voita, puoli deslitraa suklaahippuja ja tarvittaessa loput jauhoista. Jatka vaivausta pari minuuttia, jotta voi sekoittuu taikinaan. Valmiin taikinan pitäisi irtoilla taikinakulhon reunoista. Kohota taikinaa lämpimässä tunnin ajan.
  3. Kaada taikina pöydälle ja muotoile taikina isoiksi pulliksi. Asettele pullat leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota vielä 45 minuuttia.
  4. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle desilitra mantelilastuja. Paista 225 asteessa uunin alatasossa 8–10 minuuttia. Raasta 70 grammaa mantelimassaa ja sekoita sen joukkoon desilitra nutellaa. Paahda desilitra mantelilastuja.
  5. Tee valkosuklaavaahto. Rouhi 130 grammaa valkosuklaata ja levitä se tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes suklaa on vaalean ruskeaa, muttei palanutta. Laita paahtunut suklaa sekoituskulhoon. Kiehauta kaksi ja puoli desilitraa kuohukermaa kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa on päässyt palamaan, se ei liukene kermaan. Jäähdytä. Kelmuta kulho ja nosta jääkaappiin noin 6 tunniksi. Vaahdota seos varovasti, varo ettei siitä tule voita.
  6. Täytä suklaa-laskiaispulla nutellalla maustetulla mantelimassalla, paahdetuilla mantelilastuilla ja pursotetulla valkosuklaavaahdolla.

Vinkki! Tarjoa suklaa-laskiaispullat kaakaon kera.

suklaa-laskiaispulla

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/2023.

Lue myös Anna.fi: Suklainen, sitruunainen vai paahdettu? Erilaiset laskiaispullat haastavat perinteisen herkun uusilla mauilla ja muodoilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-laskiaispulla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.