Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Suklaa-pähkinäenergiapalat

Suklaa-pähkinäpatukat ovat hyvä valinta makeanhimoon. Nämä pienet makeat palat ovat tutulle riisimurosuklaan modernimpi vaihtoheto. Makeahko, rapea välipalapatukka ilahduttaa eväsretken päätteeksi sekä antaa lisäpuhtia loppumatkaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suklaa-pähkinäenergiapalat

1 dl tummaa siirappia
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1 1/2 dl maapähkinävoita
100 g tummaa suklaata
2 1/2 dl paahdettuja täysjyväriisimuroja
1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan yksi desi siirappia, puoli desiä sokeria ja puolidesiä vettä. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Siirrä seos syrjään. Sulata ja sekoita puolitoista desiä maapähkinävotai sekä 100 grammaa rouhittua suklaata seokseen.
  2. Lisää joukkoon kaksi ja puoli desilitraa riisimuroja ja yksi desi rouhittuja suolapähkinöitä. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, kooltaan noin 15 x 18 sentin kokoiseen vuokaan tai rasiaan. Nosta pakkaseen puoleksi tunniksi. Leikkaa annospaloiksi ja säilytä kannellisessa rasiassa viileässä.
  3. Vinkki: Paahdettuja täysjyväriisimuroja löydät irtomyynnissä pähkinöitä myyvistä kaupoista.

Katso myös: Kolottaako sokerihammasta? Taltuta makeanhimo näillä sokerittomilla välipaloilla 

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Terveelliset välipalat, jotka myös maistuvat hyvälle

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaa-pähkinäenergiapalat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X