Suklaa-pähkinäenergiapalat
Suklaa-pähkinäpatukat ovat hyvä valinta makeanhimoon. Nämä pienet makeat palat ovat tutulle riisimurosuklaan modernimpi vaihtoheto. Makeahko, rapea välipalapatukka ilahduttaa eväsretken päätteeksi sekä antaa lisäpuhtia loppumatkaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Suklaa-pähkinäenergiapalat
- 1 dl tummaa siirappia
- ½ dl sokeria
- ½ dl vettä
- 1 ½ dl maapähkinävoita
- 100 g tummaa suklaata
- 2 ½ dl paahdettuja täysjyväriisimuroja
- 1 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan yksi desi siirappia, puoli desiä sokeria ja puolidesiä vettä. Kuumenna seos kiehumispisteeseen. Siirrä seos syrjään. Sulata ja sekoita puolitoista desiä maapähkinävotai sekä 100 grammaa rouhittua suklaata seokseen.
- Lisää joukkoon kaksi ja puoli desilitraa riisimuroja ja yksi desi rouhittuja suolapähkinöitä. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun, kooltaan noin 15 x 18 sentin kokoiseen vuokaan tai rasiaan. Nosta pakkaseen puoleksi tunniksi. Leikkaa annospaloiksi ja säilytä kannellisessa rasiassa viileässä.
- Vinkki: Paahdettuja täysjyväriisimuroja löydät irtomyynnissä pähkinöitä myyvistä kaupoista.
Katso myös: Kolottaako sokerihammasta? Taltuta makeanhimo näillä sokerittomilla välipaloilla
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Terveelliset välipalat, jotka myös maistuvat hyvälle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-pähkinäenergiapalat