Suklaa-pätkisjäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Suklaa-pätkisjäätelö valmistuu käden käänteessä, ja siinä maistuu reilusti suklaa.

Ainekset

5 dl kermaa
1 tlk kondensoitua maitoa
5 suklaakeksiä
1 ps pätkispaloja
2 dl valmista suklaakastiketta

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kondensoidun maidon joukkoon ja vatkaa vielä niin, että massasta tulee kuohkeaa.

2. Lisää rouhitut keksit ja paloitellut pätkispalat. Jätä pätkispaloja myös koristeluun.

3. Lisää puolet suklaakastikkeesta ja sekoita nopeasti, jotta massaan jää suklaapyörteitä.

4. Kaada vuokaan, valuta päälle loput kastikkeesta ja koristele pätkiksillä. Peitä vuoka ja pakasta yön yli tai vähintään 4 tuntia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/17.

Itse tehty jäätelö on kesän paras herkku:

Pikajaatelo

Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö

pistaasijäätelö

Pistaasijäätelö

tuorejuustojäätelö

Tuorejuustojäätelö

Ruoka.fi: Kotitekoinen jäätelö

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
18.06.2017
kaisa Nieminen
Jorma Marstio / Otavamedia