Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-salmiakkikräkkeri

Koukuttavan herkullista suklaa-salmiakkikräkkeriä riittää pakattavaksi myös ystäville lahjaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Suklaa-salmiakkikräkkeri

  • 100 g ohutnäkkileipää

Suklaatoffee:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosokerisiirappia
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl turkinpippurirouhetta
  • 2-3 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

  1. Vuoraa pieni uunipelti (noin 26 x 38 cm) leivinpaperilla. Levitä ohutnäkkileivät vuokaan.
  2. Aseta uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Valmista suklaatoffee. Sulata voi kattilassa. Lisää siirappi, sokeri ja kaakaojauhe. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia.
  3. Levitä toffee näkkileipien päälle. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kuumenna 3–4 minuuttia, kunnes toffeeseos kuplii kunnolla pinnalta.
  4. Hienonna maitosuklaa veitsellä hienoksi muruksi. Levitä suklaamuru kuuman toffeen päälle. Anna seistä minuutin ajan, kunnes suklaa pehmenee. Levitä pinta veitsellä tasaiseksi. Sirottele päälle turkinpippurirouhe. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
  5. Anna jähmettyä viileässä vajaa tunti. Leikkaa tai murenna paloiksi.

Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-salmiakkikräkkeri

Sinun täytyy kommentoidaksesi.