Suklaa-salmiakkikräkkeri
Koukuttavan herkullista suklaa-salmiakkikräkkeriä riittää pakattavaksi myös ystäville lahjaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Suklaa-salmiakkikräkkeri
- 100 g ohutnäkkileipää
Suklaatoffee:
- 100 g voita
- 1 dl ruokosokerisiirappia
- 2 dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle:
- 200 g maitosuklaata
- 1 dl turkinpippurirouhetta
- 2-3 rkl kaakaojauhetta
Valmistusohje
- Vuoraa pieni uunipelti (noin 26 x 38 cm) leivinpaperilla. Levitä ohutnäkkileivät vuokaan.
- Aseta uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Valmista suklaatoffee. Sulata voi kattilassa. Lisää siirappi, sokeri ja kaakaojauhe. Keitä seosta hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia.
- Levitä toffee näkkileipien päälle. Nosta vuoka kuumaan uuniin ja kuumenna 3–4 minuuttia, kunnes toffeeseos kuplii kunnolla pinnalta.
- Hienonna maitosuklaa veitsellä hienoksi muruksi. Levitä suklaamuru kuuman toffeen päälle. Anna seistä minuutin ajan, kunnes suklaa pehmenee. Levitä pinta veitsellä tasaiseksi. Sirottele päälle turkinpippurirouhe. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
- Anna jähmettyä viileässä vajaa tunti. Leikkaa tai murenna paloiksi.
Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaa-salmiakkikräkkeri