Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Suklaa-taatelikakku

Suklaa-taatelikakku on mehevä, jouluinen kahvikakku. Voit leipoa ohjeella joko yhden suuren taatelikakun tai noin 12 pientä taatelimuffinia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g kuivattua taatelia
1.5 dl vettä
200 g voita tai margariinia
1.5 dl sokeria
2 kananmunaa
0.5 dl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Keitä taatelit ja vesi pehmeäksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen, voitele ja korppujauhota rengasvuoka jos leivot suuren taatelikakun.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt taateliseos ja kerma. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan.
Paista taikinaa muffinivuoissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kakkuvuoassa noin 45 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä:
Portviini-taatelikakku
Englantilainen joulukakku
Suklaakakku
Ruoka.fi: Viikunakakku

Keskustelu

Tässä reseptissä on kermaa. Missä välissä se on tarkoitus lisätä? Kuinka vanha resepti tämä on?

Kerma lisätään taatelimassan kanssa yhtäaikaa. Ohje on lisätty 2014 arkistoomme. t. Kotiliesi-toimitus

Kommentoi juttua: Suklaa-taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X