Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaadonitsit torttutaikinasta

Yllätä vieraasi suklaakonvehtitäytteisillä donitseilla. Leivo suklaadonitsit helposti torttutaikinasta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Suklaadonitsit torttutaikinasta

  • 1 pkt / 8 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä

Kreemi ja kuorrutus

  • 1 pkt (300 g) suklaakonvehteja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl vettä
  • 250 g pehmeää voita
  • 1 ½ dl tomusokeria

Koristelu

  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

Suklaadonitsit torttutaikinasta tehdään helposti näin:

1. Kauli sulaneita taikinalevyjä hie­man ohuemmiksi. Nosta kaksi levyä päällekkäin. Painele levyistä ympy­röitä esimerkiksi muotilla tai lasilla (8 cm). Tee jokaisen kiekon keskelle halkaisijaltaan pienemmällä muotilla reikä (noin 3 cm).

2. Siirrä kiekot leivinpaperin päälle pellille ja aseta toinen leivinpaperi niiden päälle. Aseta paperin päälle molempiin päihin painoksi veitset. Paperi auttaa leivonnaisia kohoa­maan tasaisesti. Paista 225 asteessa 12–14 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Nosta suklaakonvehdit ja kerma teräksiseen kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä vesihauteen päällä. Nosta jäähtymään. Sekoita lasissa kaakaojauhe ja ve­si. Vaahdota voi ja tomu­sokeri toisessa kulhossa huolella sekaisin. Lisää kaakao­vesiseos ja 2⁄3 konvehti­kermaseok­sesta. Vatkaa pehmeäksi kreemiksi.

4. Halkaise lehtevät donitsit terävällä veitsellä. Valuta loppu konvehti­-ker­maseos lusikalla kansipuolien päälle ja koristele pähkinärouheella. Nosta hetkeksi jähmettymään ritilälle. Pur­sota kreemi pursotinpussilla halkais­tujen donitsien alapuolelle ja nosta päälle varoen suklaakannet. Koristele hasselpähkinärouheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Torttutaikinasta valmistuvat myös nämä herkut:

Joulutortut voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja kastanjatahnalla.

Parhaat joulutortut

Punssi-luumuleivokset

Luumuleivokset

luumutortut tuoreesta luumusta

Luumutortut tuoreista luumuista

Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaadonitsit torttutaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.