Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaafudge

Suklaafudge valmistuu ilman vatkausta tummasta ja maitosuklaasta. Koristeluun käytetään valkosuklaata ja hempeän vaaleanpunaista Ruby-suklaata. Neljän suklaan suloinen herkku vie kielen!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
45  annosta

Ainekset

Suklaafudge

  • 400 g glukoosisiirappia
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl vettä
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 4 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • ½–1 rkl vettä

Suklaafudge, koristelu

  • 25 g ruby-suklaata (vaaleanpunaista/punaistasuklaata)
  • 25 g valkosuklaata

Valmistusohje

Suklaafudge tehdään helposti näin:

  1. Sekoita pinnoitetussa kattilassa yksi pullo eli 400 grammaa glukoosisiirappia, viisi desilitraa sokeria, yksi desilitra tummaa siirappia ja yksi desilira vettä. Kuumenna kovalla lämmöllä, kunnes seoksen lämpötila on 124 astetta. Sekoita muutama kerta kuumentamisen aikana.
  2. Rouhi sata grammaa tummaa- ja sata grammaa maitosuklaata terävällä veitsellä leikkuulaudalla niin, että ne eivät sekoitu toisiinsa.
  3. Sekoita neljä desilitraa kuohukermaa ja puoli teelusikallista suolaa ja lisää kattilaan kahdessa erässä. Kuumenna massa uudestaan 124 asteeseen, tällä kertaa koko ajan sekoittaen.
  4. Ota kattila liedeltä ja kaada puolet massasta toiseen astiaan. Sekoita toiseen massaan rouhittu tumma suklaa ja toiseen rouhittu maitosuklaa. Sekoita, kunnes suklaat ovat sulaneet. Anna massojen jäähtyä 90 asteisiksi.
  5. Massojen jäähtyessä sekoita kolme desilitraa tomusokeria, kaksi ruokalusikallista vaniljasokeria ja puolesta yhteen ruokalusikallista vettä tasaiseksi, kiinteäksi tahnaksi. Jos tahna tuntuu liian kuivalta, lisää vettä tipoittain. Jaa tomusokeritahna kahteen osaan.
  6. Kun massat ovat 90 asteisia, lisää molempiin puolet tomusokeritahnasta ja sekoita tasaiseksi. Kaada massat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Toimi ripeästi, sillä massat alkavat jähmettyä nopeasti. Kaada alle tummasuklaamassa ja sen päälle maitosuklaamassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nosta sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään.
  7. Ennen leikkaamista nosta fudge vuoasta leivinpaperin avulla. Sulata 25 grammaa ruby- ja 25 grammaa valkosuklaata omissa kulhoissa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Pursota tai levitä lusikalla suklaaraitoja fudgen päälle. Anna suklaiden kovettua ennen kuin leikkaat fudgen paloiksi.
  8. Vinkki: Suklaafudge säilyy jääkaapissa pari-kolme viikkoa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.

Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet

Lue myös Anna.fi/ruoka: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaafudge

Sinun täytyy kommentoidaksesi.