Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakakku mikrossa

Suklaakakku valmistuu helposti ja nopeasti mikrossa. Tee tällä ohjeella täydellinen jälkiruoka vaikka arki-illan iloksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Suklaakakku mikrossa

  • 3 dl maitoa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 50 g kaakaojauhetta (vajaa 1 dl)
  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

Suklaakakku mikrossa valmistuu näin:

  1. Sekoita maito, sokeri ja kaakaojauhe ja kuumenna täydellä teholla 2-3 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Vatkaa margariini ja 2 dl sokeria vaahdoksi ja lisää siihen yksitellen vatkaten kananmunat. Lisää jäähtynyt suklaaseos. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri ja sekoita jauhot taikinaan. Kaada taikina mikroaaltouunin kestävään kakkuvuokaan yhteen isompaan tai pienempiin annosvuokiin. Kypsennä suklaakakku mikrossa täydellä teholla 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kumoa kypsä suklaakakku heti

Vinkki: Tästä suklaakakusta tulee kauniin suklaanruskea ja rakenteeltaan hyvä ja mehevä esimerkiksi Sarviksen mikroaaltouunia varten kehitellyssä kakkuvuoassa. Kannattaa kokeilla!

Lue myös: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

Lue myös Anna.fi: Näin helposti leivotaan aito ranskalainen suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakakku mikrossa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.