Suklaakeksit
Suklaakeksit sopivat myös retkievääksi. Nämä maapähkinävoikeksit ovat taivaallisia ja säilyvät hyvin useita viikkoja paistamisen jälkeen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
Ainekset
Suklaakeksit
- 100 g voita
- 1 ½ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 1 ½ dl sokeria
- 1 ½ dl fariisisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 175 g maitosuklaahippuja
Valmistusohje
Suklaakeksit valmistuu helposti näin:
- Sulata sata grammaa voita kattilassa. Nosta jäähtymään ja lisää joukkoon puolitoista desilitraa maapähkinävoita, puolitoista desilitraa sokeria, puolitoista desilitraa fariinisokeria ja kaksi teelusikallista vaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet eli 2 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa keskenään.
- Sekoita hieman jäähtyneeseen rasva-maapähkinäseokseen kaksi kananmunaa yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi jauhoseos joukkoon ja lisää pussi eli 175 grammaa suklaahippuja. Sekoita tasaiseksi.
- Nostele lusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista suklaakeksit 175 asteessa 12–14 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa suklaakeksit retkieväänä kuuman kaakaon kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.
Lue myös Anna.fi: Kahden suklaan keksit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakeksit