Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakeksit

Suklaakeksit sopivat myös retkievääksi. Nämä maapähkinävoikeksit ovat taivaallisia ja säilyvät hyvin useita viikkoja paistamisen jälkeen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Suklaakeksit

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl fariisisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 175 g maitosuklaahippuja

Valmistusohje

Suklaakeksit valmistuu helposti näin:

  1. Sulata sata grammaa voita kattilassa. Nosta jäähtymään ja lisää joukkoon puolitoista desilitraa maapähkinävoita, puolitoista desilitraa sokeria, puolitoista desilitraa fariinisokeria ja kaksi teelusikallista vaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet eli 2 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta, puolitoista teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa keskenään.
  2. Sekoita hieman jäähtyneeseen rasva-maapähkinäseokseen kaksi kananmunaa yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi jauhoseos joukkoon ja lisää pussi eli 175 grammaa suklaahippuja. Sekoita tasaiseksi.
  3. Nostele lusikalla nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista suklaakeksit 175 asteessa 12–14 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa suklaakeksit retkieväänä kuuman kaakaon kera.

suklaakeksit

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2023.

Lue myös Anna.fi: Kahden suklaan keksit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakeksit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.