Reseptit
20
Kiitos

Suklaakierrepullat

Suklaiset tiikeriraidat ovat sujahtaneet pullan sisään. Jos taikina tuntuu tarttuvan työpöytään, tumman levyn voi kaulia myös suoraan leivinpaperin päälle ja kipata siitä vaalean taikinalevyn päälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
75 g voita

Voiteluun:

25 g sulatettua voita

Koristeluun:

tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta
sulatettua suklaata

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta 6 dl jauhoja taikinaan, ja jaa taikina kahtia.

2. Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen suklaista. Lisää puolet pehmeästä voista ja jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan.

3. Lisää toiseen osaan taikinasta 1⁄2–1 dl jauhoja ja loput rasvasta. Alusta tasaiseksi. Kohota molempia taikinoita 30–40 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Kumoa vaalea taikina työpöydälle, ja kauli siitä jauhoja apuna käyttäen suorakaiteen mallinen levy. Kauli tummasta taikinasta samalainen levy, ja nosta se vaalean levyn päälle. Kääri tiukalle rullalle, nipistä päät kiinni. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin 20 minuutuksi. Voitele pinta voisulalla.

5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Koristele pinta tomusokerilla, kaakaojauheella, edellisten yhdistelmällä tai sulalla suklaalla. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan lisää pullaa:

Nutella_pulla

Nutella-pullapitko

Bostonkakku

Karpalo-pähkinäbostonkakku

nutella-banaaniboston

Nutella-banaaniboston

Ruoka.fi: Satumainen manteliboston

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaakierrepullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X