Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaakierrepullat

Suklaiset tiikeriraidat ovat sujahtaneet pullan sisään. Jos taikina tuntuu tarttuvan työpöytään, tumman levyn voi kaulia myös suoraan leivinpaperin päälle ja kipata siitä vaalean taikinalevyn päälle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 75 g voita

Voiteluun:

  • 25 g sulatettua voita

Koristeluun:

  • tomusokeria
  • tummaa kaakaojauhetta
  • sulatettua suklaata

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Alusta 6 dl jauhoja taikinaan, ja jaa taikina kahtia.

2. Lisää toiseen taikinaan kaakao ja vaivaa, kunnes taikina on tasaisen suklaista. Lisää puolet pehmeästä voista ja jatka vaivaamista, kunnes voi on sekoittunut taikinaan.

3. Lisää toiseen osaan taikinasta 1⁄2–1 dl jauhoja ja loput rasvasta. Alusta tasaiseksi. Kohota molempia taikinoita 30–40 minuuttia peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Kumoa vaalea taikina työpöydälle, ja kauli siitä jauhoja apuna käyttäen suorakaiteen mallinen levy. Kauli tummasta taikinasta samalainen levy, ja nosta se vaalean levyn päälle. Kääri tiukalle rullalle, nipistä päät kiinni. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan noin 20 minuutuksi. Voitele pinta voisulalla.

5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Koristele pinta tomusokerilla, kaakaojauheella, edellisten yhdistelmällä tai sulalla suklaalla. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan lisää pullaa:

Nutella_pulla

Nutella-pullapitko

Bostonkakku

Karpalo-pähkinäbostonkakku

nutella-banaaniboston

Nutella-banaaniboston

Ruoka.fi: Satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaakierrepullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.