
Suklaakinuski
Suklaakinuski on skottityyppinen tablet, eli fudgen muunnos. Sen hauskassa, murenevassa rakenteessa sokeri on kiteytynyt, ja se saadaan aikaan sekoittamalla massaa keittämisen aikana. Helppotekoinen makeinen onnistuu ilman lämpötilan mittaamista. Muista kuitenkin seurata ohjetta, niin saat namuihin juuri oikeanlaisen koostumuksen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Suklaakinuski
- 3 dl fariinisokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 30 g voita
- 1 dl maitoa
- 2 rkl sitruunamehua
Vuoan voitelu
- 1 tl voita
Valmistusohje
Suklaakinuski tehdään helposti näin:
- Voitele vuoka (10×20 cm) yhdellä teelusikallisella voita.
- Mittaa kaikki aineet sitruunamehua lukuun ottamatta eli kolme desilitraa fariinisokeria, yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta, 30 grammaa voita ja yksi desilitra maitoa pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, jatka sekoittamista ja anna kiehua tasan viisi minuuttia.
- Siirrä kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia.
- Kun seos on paksua kuin siirappi, kaada se vuokaan ja anna jäähtyä hetki. Kaada päälle kaksi ruokalusikallista sitruunamehua ja heiluttele, vuokaa niin, että mehu levittyy tasaisesti massan päälle. Anna jäähtyä ja jähmettyä kokonaan ennen leikkaamista.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2020.
Lue myös: 7 x toffeeta ja kinuskia! Maapähkinäfudge, pika- ja paahtokinuski, kermakola ja muut ohjeet
Lue myös Anna.fi: Ihanimmat joulukarkit – tee itselle tai anna lahjaksi!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaakinuski