Suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa

Suklaakupit, appelsiinia ja kermavaahtoa 

60+
min
6 annosta
yli 60 min
Suklaakupit ovat suklaanystävän makein herkku. Tee suklaakupit hyvissä ajoin kylmään tekeytymään. Voit maustaa suklaamassan myös chilillä.

Ainekset

180 g tummaa suklaata
2 1/2 dl kermaa
1 3/4 dl maitoa
5 kananmunankeltuiasta
1 1/2 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle

1 appelsiini
1 tl ruusuvettä
1 rkl juoksevaa hunajaa

Lisäksi

2 dl kermaa
1 dl suolattomia pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Paloittele suklaa kulhoon. Laita kerma ja maito kattilaan, kuumenna kiehumispisteeseen. Kaada suklaan joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa kevyesti keltuaiset ja sokerit. Kaada keltuaisseos varovasti koko ajan sekoittaen suklaan joukkoon.

3. Jaa massa pieniin uunivuokiin. Laita vuoat isoon uunivuokaan ja kaada vuokaan kuumaa vettä noin 2/3 osaa kupeista.

4. Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia. Ota iso uunivuoka pois uunista ja anna vuokien seistä kuumassa vedessä 5 minuuttia. Kokeile veitsen kärjellä onko massa hyytynyt. Jos veitsen kärkeen jää massaa, anna seistä vedessä vielä toiset 5 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja laita kylmään noin neljäksi tunniksi.

5. Kuori appelsiini nahattomaksi ja irrota lohkot terävällä veitsellä. Mausta lohkot ruusuvedellä tai hunajalla. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Hienonna pistaasit. Lusikoi hedelmiä ja kermavaahtoa suklaakuppien päälle tai tarjoa loput erikseen. Ripottele pinnalle pistaaseja.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 3/2017.

Lisää suussa sulavia suklaaherkkuja: 

tahmea suklaakakku

Tahmea suklaakakku

suklaa-mokkabrulée

Suklaa-mokkabrulee

suklaamousse

Suklaamousse

Ruoka.fi: Tummat suklaakupit ja mustaherukkaa

Tunnisteet

Ruokavalio:
Kaisa Nieminen
Anton Reenpää