Valmistusohje
Suklaamousse on suloisen suklainen jälkiruoka, jonka voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin. Ihanan kuohkea suklaamousee syntyy tummasta suklaasta, kananmunista ja kermasta.
1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa eli astiassa kuumenevan vesikattilan päällä. Älä anna veden kiehua.
2. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sulaan suklaaseen. Ota astia pois kuuman vesikattilan päältä. Anna seoksen vähän jäähtyä.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita pieninä erinä joukkoon. Kaada suklaamousse jälkiruokamaljaan.
4. Anna suklaamoussen olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Suklaamousse