Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaamuffinssit

Suklaamuffinit ovat parhaimmillaan suuria ja muhkeita, meheviä ja tuhdin suklaisia. Helppo taikina valmistuu vaivatta vain sekoittamalla ainekset yhteen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Suklaamuffinssit

  • 150 g tummaa suklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä tai voita sulatettuna
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Suklaamuffinssit leivotaan helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Vuoraa suuri muffinivuoka paperimuoteilla.

2. Rouhi 150 grammaa tummaa suklaata. Sekoita keskenään neljä desilitraa vehnäjauhoja, neljä ruokalusikallista kaakaojauhetta, 2 1/2 desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Lisää kaksi desilitraa maitoa, yksi desilitra rypsiöljyä, kaksi kananmunaa ja suklaarouhe. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Älä vatkaa.

3. Jaa taikina muffinivuoan koloihin. Paista suklaamuffinssit uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä paista muffineita liikaa: ne saavat jäädä sisältä kosteiksi.

Lue myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Lue myös Anna.fi/ruoka: Jouluiset kuppikakut 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamuffinssit

Utelias

Toimiiko tämä resepti gluteenittomilla jauhoilla?

Sanna Mansikkamäki

Emme ole testanneet muffineja gluteenittomilla jauhoilla, joten en voi luvata että toimii.

Sonttu

Luki että juttu jatkuu mainoksen jälkeen – ei jatkunut.

Milla Kukkonen

Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.