Suklaamunat
Munanmuotoiset suklaaleivokset hurmaavat pääsiäisen kahvipöydässä tai jälkiruokana. Suklaamunien täytteessä maistuu aprikoosi- ja omenahillo sekä tumma suklaa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Suklaamuna-leivokset
- 100 g tummaa leivontasuklaata
- 100 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- tai kermaviiliä
täyte:
- 100 g tummaa leivontasuklaata
- 1 rkl voita
- 1 dl aprikoosisosetta
- tai omenasosetta
kuorrutus:
- 100 g vaaleaa leivontasuklaata
- 100 g tummaa leivontasuklaata
- 1 rkl voita
- 2 rkl ranskankermaa
koristeeksi:
- 2 rkl marsipaania
Valmistusohje
- Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita joukkoon lopuksi jogurtti.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
- Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin. Ota kakkulevystä leivoksia munanmuotoisella, soikealla muotilla tai leikkaa kakkulevy neliöiksi.
- Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus leivoksille ja korista erivärisistä marsipaanipaloista muovailluilla pallosilla.
Katso myös: Pääsiäisen parhaat juustokakut
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäismenu edullisesti ja vähällä vaivalla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaamunat