Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaamunat

Munanmuotoiset suklaaleivokset hurmaavat pääsiäisen kahvipöydässä tai jälkiruokana. Suklaamunien täytteessä maistuu aprikoosi- ja omenahillo sekä tumma suklaa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Suklaamuna-leivokset

  • 100 g tummaa leivontasuklaata
  • 100 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • tai kermaviiliä

täyte:

  • 100 g tummaa leivontasuklaata
  • 1 rkl voita
  • 1 dl aprikoosisosetta
  • tai omenasosetta

kuorrutus:

  • 100 g vaaleaa leivontasuklaata
  • 100 g tummaa leivontasuklaata
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl ranskankermaa

koristeeksi:

  • 2 rkl marsipaania

Valmistusohje

  1. Vuoraa suorareunainen, tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata suklaa. Sekoita vaniljasokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu suklaa. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen. Sekoita joukkoon lopuksi jogurtti.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
  4. Halkaise kakku vaakasuunnassa. Levitä sulatetusta suklaasta ja hedelmäsoseesta sekoitettu täyte kakkulevyjen väliin. Ota kakkulevystä leivoksia munanmuotoisella, soikealla muotilla tai leikkaa kakkulevy neliöiksi.
  5. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa ja voinokare. Sekoita ranskankerma suklaaseen. Levitä kuorrutus leivoksille ja korista erivärisistä marsipaanipaloista muovailluilla pallosilla.

Katso myös: Pääsiäisen parhaat juustokakut

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäismenu edullisesti ja vähällä vaivalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaamunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.