Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaan rakastajan raparperikakku

Suklaan rakastajan raparperikakku on Kotlieden vuoden 2012 lukijakilpailun satoa. Kilpailussa toiselle sijalle sijoittuneen Merja Suomen kakuissa maistuvat yleensä sesongin marjat ja hedelmät. Hänen raparperikakkunsa suklaakuorrutus on vastustamaton. Syksyistä väriä kakkuun antavat syötävät koristekukat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • ¾ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kostutus

  • 2 dl omenatuoremehua

Raparperitäyte

  • 1 l raparperipaloja
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 6 dl banaania pieninä kuutioina (3-4 banaania)

Kermahyytelö

  • 3 dl vispikermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 4 rkl kiehuvan kuumaa vettä

Suklaakuorrute

  • 150 g voita
  • 1.5 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 150 g taloussuklaata

Valmistusohje

1. Valmista raparperitäyte. Keitä raparperipaloja, sokeria ja kanelia kattilassa noin vartti, kunnes raparperit ovat soseutuneet ja ylimääräinen neste haihtunut. Lisää banaanikuutiot ja kuumenna seos kiehumapisteeseen. Anna jäähtyä.

2. Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja seulo ne siivilän läpi vaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

3. Sekoita maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja ja liuota ne tilkkaseen kiehuvaa vettä. Jäähdytä seosta hetki ja lisää se rahka-kermaseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmainen levy omenamehulla. Levitä kostutetulle levylle puolet raparperitäytteestä ja sen päälle puolet kermahyytelöstä. Valmista samoin seuraava kerros. Nosta ylin kakkulevy paikoilleen ja kostuta omenamehulla.

5. Hiero huoneenlämpöinen voi notkeaksi tahnaksi. Lisää keskenään sekoitetut tomusokeri ja kaakaojauhe. Sulata suklaa mikrossa, jäähdytä ja sekoita voi-sokeriseokseen.

6. Levitä kakun päälle ja reunoille ohuesti suklaakuorrutetta ja anna jähmettyä viileässä 10-15 minuuttia. Levitä sitten kuorrutteen loppu kakulle tasaiseksi kerrokseksi. Kuvioi pinta veitsellä, ja koristele kakku syötävillä tai konditoriakukilla.

Ohje: Merja Suomi, Hyvinkää

Katso myös Kotilieden hittiresepti Maisemakahvilan raparperipiirakka.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaan rakastajan raparperikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.