Suklaapavlova valmistuu näin:
1. Kuumenna uuni 110 asteeseen ja valmistele pellit ennen marengin tekemistä. Varaa kaksi peltiä. Mittaa 2 uunipellin kokoista leivinpaperipalaa.
2. Sulata 50 g suklaata varovasti mikrossa sekoitellen noin 15 sekunnin välein. Jätä jäähtymään. Erottele valkuaiset keltuaisista. Varmista, ettei valkuaisten joukkoon mene yhtään keltuaista. Säästä keltuaiset täytettä varten. Säilytä ne kannellisessa rasiassa jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vatkaimen keskiteholla pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan yhteensä 1 1⁄2 dl. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja loput sokerit keskenään ja vatkaa valkuaisvaahtoon pienissä erissä lisäten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja kaikki sokeri on sulanut joukkoon. Voit kokeilla sokerikiteiden kokoa sormien välissä. Vatkaa paksun marengin joukkoon nopeasti valkoviinietikka. Kaada sula suklaa marengin päälle ja kääntele nuolijalla tai isolla lusikalla pari kertaa ympäri niin, että marenkiin jää selvät suklaaraidat.
3. Nosta kahdella isolla lusikalla marengista kaksi isoa kasaa kahdelle eri leivinpaperille Muotoile kasat noin 20 cm:n kokoisiksi ympyröiksi. Vältä sekoittamasta marenkia liikaa, jos haluat pitää suklaaraidat näkyvissä. Paista marenkilevyjä 110 asteessa 2 tuntia. Ota uunista lämpö pois ja jätä luukku hieman raolleen. Jätä marenkilevyt jäähtymään uuniin yön yli.
4. Tee täyte tarjoilupäivänä. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa mikrossa varovasti noin 15 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Sekoita marengin teosta ylijääneet keltuaiset haarukalla sulan suklaan joukkoon. Levitä marenkipohjalle pehmeä suklaaseos, päälle noin puolet vispikermasta ja ripottele päälle puolukoita. Nosta toinen marenkilevy päälle ja laita siihenkin suklaaseosta, loput kerma vaahdosta ja reilusti puolukoita.
Vinkki: Suklaan sulatuksessa on omat niksinsä. Varo, ettei sulan suklaan joukkoon pääse yhtään vesihöyryä, koska tällöin suklaa voi kokkaroitua. Rakeiseksi menneen suklaan voi yrittää pelastaa sekoittamalla sen joukkoon 1 1⁄2 tl rypsiöljyä / 100 g suklaata.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaapavlova