Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaapavlova

Suklaapavlova sopii täydellisesti jouluillallisen jälkiruoaksi. Se ei ole liian makea, kun käytät täyt­teeseen puolukoita tuomaan raikkautta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Pavlovan pohjat:

  • 50 g tummaa suklaata
  • 4 valkuaista
  • 2 ½ dl hienoa sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Pavlovan täyte ja päällinen:

  • 4 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 4 keltuaista
  • 2 ½ dl puolukoita

Valmistusohje

Suklaapavlova valmistuu näin:

1. Kuumenna uuni 110 asteeseen ja valmistele pellit ennen marengin teke­mistä. Varaa kaksi peltiä. Mittaa 2 uunipellin kokoista leivinpaperipalaa.

2. Sulata 50 g suklaata varovasti mikrossa sekoitellen noin 15 sekun­nin välein. Jätä jäähtymään. Erot­tele valkuaiset keltuaisista. Varmis­ta, ettei valkuaisten joukkoon mene yhtään keltuaista. Säästä keltuaiset täytettä varten. Säilytä ne kannelli­sessa rasiassa jääkaapissa. Vatkaa valkuaiset vatkaimen keskiteholla pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahtoon ruokalusikallinen kerrallaan yhteensä 1 1⁄2 dl. Sekoita maissitärkkelysjauhot ja loput sokerit keskenään ja vatkaa valkuaisvaahtoon pienissä erissä lisäten. Jatka vatkaa­mista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja kaikki sokeri on sulanut joukkoon. Voit kokeilla sokerikiteiden kokoa sormien välissä. Vatkaa paksun marengin joukkoon nopeasti valkovii­nietikka. Kaada sula suklaa marengin päälle ja kääntele nuolijalla tai isolla lusikalla pari kertaa ympäri niin, että marenkiin jää selvät suklaaraidat.

3. Nosta kahdella isolla lusikalla ma­rengista kaksi isoa kasaa kahdelle eri leivinpaperille Muotoile kasat noin 20 cm:n kokoisiksi ympyröiksi. Vältä sekoittamasta marenkia liikaa, jos haluat pitää suklaaraidat näkyvissä. Paista marenkilevyjä 110 asteessa 2 tuntia. Ota uunista lämpö pois ja jätä luukku hieman raolleen. Jätä maren­kilevyt jäähtymään uuniin yön yli.

4. Tee täyte tarjoilupäivänä. Vat­kaa vispikerma kovaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata suklaa mikrossa varovasti noin 15 sekunnin välein sekoittaen, kunnes kaikki suk­laa on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Sekoita marengin teosta ylijääneet keltuaiset haarukalla sulan suklaan joukkoon. Levitä marenkipohjalle pehmeä suklaaseos, päälle noin puolet vispikermasta ja ripottele päälle puolukoita. Nosta toinen marenkilevy päälle ja laita siihen­kin suklaaseosta, loput kerma­ vaahdosta ja reilusti puolukoita.

Vinkki: Suklaan sulatuksessa on omat niksinsä. Varo, ettei sulan suklaan joukkoon pääse yhtään vesihöyryä, koska tällöin suklaa voi kokkaroitua. Rakeiseksi menneen suklaan voi yrittää pelastaa sekoittamalla sen joukkoon 1 1⁄2 tl rypsiöljyä / 100 g suklaata.

Suklaapavlo­va on kauneim­millaan, kun sii­hen jää näyttävät raidat. Sekoitus­vaiheessa ei saa olla liian innokas.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18

Pavlova on juhlava jälkiruoka: 

jääkarpalo pavlova

Jääkarpaloinen pavlova

Pähkinäpavlova

Pähkinäpavlova

suklaakinuski-pavlova

Suolakinuski pavlova ja hedelmiä

Anna.fi/Ruoka: Vadelma- pistaasi pavlova


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaapavlova

Sinun täytyy kommentoidaksesi.