
Suklaapikkuleivät
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 1.5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 1 prk (160 g) suklaista tuorejuustoa (Philadelphia, Marabou)
Pinnalle
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
Suklaapikkuleivät täytetään suklaisella tuorejuustolla ja viimeistellään kaakaohunnulla. Somat pikkuleivät ovat kuin pieniä leivoksia.
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi rasvaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Kauli taikinasta ohut levy ja paina pyöreällä muotilla (halkaisija noin 5 cm) noin 40 kappaletta pikkuleipiä. Nosta suklaapikkuleivät leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista suklaapikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ritilän päällä.
4. Levitä puolelle määrälle keksi-pohjista notkistettua suklaista tuorejuustoa. Paina toinen pikkuleipä päälle kanneksi. Siivilöi suklaapikkuleipien pinnalle kaakaojauhetta.
Kokeile myös muita suklaisia pikkuleipiä:
Täytetyt suklaapikkuleivät
Suklaa-kaurakeksit
Suklaasuupalat
Ruoka.fi: Viipalepikkuleivät ja suklaadippi
Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaapikkuleivät