Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaapommi on hittiherkku, joka villitsee somessa

Suklaapommi on hauska ja maistuva trendiherkku, joka on tuttu somesta ja kahviloista. Suklaamunan sisältä paljastuvat sisään piilotetut vaahtokarkit, kun kuuman maidon kaataa suklaamunan päälle. Kaakaon ystävät iloitsevat tästä suklaisesta ja makeasta juomasta, joka lämmittää talvisilla keleillä. Suklaapommin teko on hauskaa puuhaa, ja se on myös kiva ohjelmanumero viikonlopun vietossa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
3  annosta

Ainekset

Suklaapommi

 • 100 g tummaa suklaata
 • 50 g vaahtokarkkeja
 • 1 l maitoa

Lisäksi tarvitset

 • suklaamunamuotti

Valmistusohje

Suklaapommi tehdään näin:

 1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Temperoi suklaa halutessasi. Temperoitu suklaa ei sula sormissa niin helposti kuin temperoimaton.
 2. Tarvitset suklaamunamuotin.
 3. Valele sulaa suklaata muotin sisään kaksi kertaa. Anna kuivua ja jähmettyä välissä jääkaapissa. Käytä valeluun esimerkiksi pullasutia. Sadasta grammasta suklaata tulee noin 6 puolikasta eli 3 suklaamunaa.
 4. Irrota kovettuneet suklaamunan puolikkaat muotista varovasti. Suklaa menee helposti rikki, jos käsittelet muottia kovakouraisesti.
 5. Täytä toinen puoli vaahtokaramelleilla.
 6. Kuumenna keraaminen lautanen mikrossa tai juoksevan kuuman veden alla kuumaksi. Paina toisen suklaamunan puolikkaan reunat lautasta vasten, että reuna vähän sulaa. Paina puolikkaat yhteen. Kun toisen puolikkaan reunat ovat sulaneet vähän, ne tarttuvat hyvin toisiinsa.
 7. Pehmitä saumakohdat sulalla suklaalla. Paina sormeen sulaa suklaata kulhon pohjalta ja sivele sitä saumakohtiin. Anna jähmettyä kylmässä.
 8. Kuumenna maito. Nosta täytetty suklaamuna kahvimukiin ja kaada päälle kuumaa maitoa. Suklaapommi: suklaamuna rikkoutuu ja sisältä ilmestyvät vaahtokarkit. Nauti kaakaon tapaan!

Lue myös: Fluffy coffee – näin teet vaahdotetun Dalgona-kahvin pikakahvijauheesta

Lue myös Anna.fi: Maailman paras kaakao


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaapommi on hittiherkku, joka villitsee somessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.