Suklaatäytekakku
Suklaatäytekakku sopii illallisen makeaksi päätökseksi tai kahvipöydän kruunuksi. Suloisen suklaatäytekakun väliin valmistetaan täyteläinen suklaamousse, joka maustetaan rommilla.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Suklaatäytekakun pohja:
5
kananmunaa
2 dl
sokeria
200 g
tummaa suklaata
50 g
voita
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
Täyte:
1 dl
omenamehua
2 dl
soseutettuja säilykeaprikooseja tai hapankirsikkahilloa
Suklaamousse:
200 g
tummaa suklaata
1 dl
kermaa
½ dl
tomusokeria
250 g
mascarponea
1 dl
kermaa
1 rkl
rommia
Pinnalle:
100 g
suklaarouhetta
Keskustelu
Olen tehnyt tätä kakkua jo monena vuonna isänpäiväksi, sen nimi oli vuosia sitten syntisen hyvä suklaakakku. Palautteena voin sanoa, että suklaamoussen annos on aivan liian vähän, teen puolitoista tai kaksinkertaisena. Reseptissä oleva määrä ei riitä mitenkää sekä väliin että päälle. Toivon, että huomioitte asian!
Suklaamoussessa 2 kertaa lukee 1dl kermaa???tuleeko 1dl vai 2dl.
Jos annoksen tekee yksinkertaisena niin kermaa tarvitaan 2dl.
1dl sulatetaan suklaan kanssa ja 1dl vatkataan vaahdoksi ja maustetaan halutessa rommilla. Sitten täytteen ainekset sekaisin, mutta suklaa-kermaseos täytyy jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ennen muihin aineksiin sekoittamista ettei kermavaahto juoksetu/”sula”.
Kommentoi juttua: Suklaatäytekakku