Reseptit
8
Kiitos

Suklaatäytteiset pähkinädonitsit torttutaikinasta

Yllätä vieraasi suklaakonvehtitäytteisillä donitseilla. Teet ne helposti torttutaikinasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Suklaakonvehti-pähkinädonitsit torttutaikinasta:

1 pkt / 8 kpl (500 g) lehtitaikinalevyjä

Kreemi ja kuorrutus:

1 pkt (300 g) suklaakonvehteja
1 dl kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vettä
250 g pehmeää voita
1 1/2 dl tomusokeria

Koristeeksi:

1 dl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

1. Kauli sulaneita taikinalevyjä hie­man ohuemmiksi. Nosta kaksi levyä päällekkäin. Painele levyistä ympy­röitä esimerkiksi muotilla tai lasilla (8 cm). Tee jokaisen kiekon keskelle halkaisijaltaan pienemmällä muotilla reikä (noin 3 cm).

2. Siirrä kiekot leivinpaperin päälle pellille ja aseta toinen leivinpaperi niiden päälle. Aseta paperin päälle molempiin päihin painoksi veitset. Paperi auttaa leivonnaisia kohoa­maan tasaisesti. Paista 225 asteessa 12–14 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Nosta suklaakonvehdit ja kerma teräksiseen kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä vesihauteen päällä. Nosta jäähtymään. Sekoita lasissa kaakaojauhe ja ve­si. Vaahdota voi ja tomu­sokeri toisessa kulhossa huolella sekaisin. Lisää kaakao­vesiseos ja 2⁄3 konvehti­kermaseok­sesta. Vatkaa pehmeäksi kreemiksi.

4. Halkaise lehtevät donitsit terävällä veitsellä. Valuta loppu konvehti­-ker­maseos lusikalla kansipuolien päälle ja koristele pähkinärouheella. Nosta hetkeksi jähmettymään ritilälle. Pur­sota kreemi pursotinpussilla halkais­tujen donitsien alapuolelle ja nosta päälle varoen suklaakannet. Koristele hasselpähkinärouheella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Torttutaikinasta valmsituvat myös nämä herkut:

Joulutortut voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja kastanjatahnalla.

Parhaat joulutortut

Punssi-luumuleivokset

Luumuleivokset

luumutortut tuoreesta luumusta

Luumutortut tuoreista luumuista

Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suklaatäytteiset pähkinädonitsit torttutaikinasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X