Yllätä vieraasi suklaakonvehtitäytteisillä donitseilla. Leivo suklaadonitsit helposti torttutaikinasta.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta
Kasvis
Ainekset
Suklaadonitsit torttutaikinasta
1 pkt / 8 kpl (500 g)
lehtitaikinalevyjä
Kreemi ja kuorrutus
1 pkt (300 g)
suklaakonvehteja
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
kaakaojauhetta
2 rkl
vettä
250 g
pehmeää voita
1 ½ dl
tomusokeria
Koristelu
1 dl
hasselpähkinärouhetta
Valmistusohje
Suklaadonitsit torttutaikinasta tehdään helposti näin:
1. Kauli sulaneita taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Nosta kaksi levyä päällekkäin. Painele levyistä ympyröitä esimerkiksi muotilla tai lasilla (8 cm). Tee jokaisen kiekon keskelle halkaisijaltaan pienemmällä muotilla reikä (noin 3 cm).
2. Siirrä kiekot leivinpaperin päälle pellille ja aseta toinen leivinpaperi niiden päälle. Aseta paperin päälle molempiin päihin painoksi veitset. Paperi auttaa leivonnaisia kohoamaan tasaisesti. Paista 225 asteessa 12–14 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Nosta suklaakonvehdit ja kerma teräksiseen kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä vesihauteen päällä. Nosta jäähtymään. Sekoita lasissa kaakaojauhe ja vesi. Vaahdota voi ja tomusokeri toisessa kulhossa huolella sekaisin. Lisää kaakaovesiseos ja 2⁄3 konvehtikermaseoksesta. Vatkaa pehmeäksi kreemiksi.
4. Halkaise lehtevät donitsit terävällä veitsellä. Valuta loppu konvehti-kermaseos lusikalla kansipuolien päälle ja koristele pähkinärouheella. Nosta hetkeksi jähmettymään ritilälle. Pursota kreemi pursotinpussilla halkaistujen donitsien alapuolelle ja nosta päälle varoen suklaakannet. Koristele hasselpähkinärouheella.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaadonitsit torttutaikinasta