Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaavanukas

Suklaa on aina sesongissa. Kahden suklaan yhdistelmä tekee suklaavanukkaasta pehmeän ja suussasulavan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Suklaavanukas:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl sinistä tai punaista maitoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g maitosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle:

  • kermavaahtoa
  • suklaavohveli
  • suklaakonvehteja
  • kanelia

Valmistusohje

Suklaavanukas valmistuu näin:

1. Mittaa kaksi desilitraa kuohukermaa ja kolme desilitraa sinistä tai punaista maitoa kattilaan. Lisää kolme ruokalusikallista sokeria, kaksi ruokalusikallista kaakaojauhetta ja kaksi ruokalsuikallista maissitärkkelys. Vatkaa ainekset sekaisin. Kuumenna seos sekoittaen kiehuvaksi. Anna kiehua noin minuutti.

2. Nosta kattila pois levyltä ja paloittele sekaan 50 grammaa tummaa suklaata ja 50 grammaa maitosuklaata ja lisää yksi teelusikallinen vaniljasokeria. Sekoita.

4. Jäähdytä vanukas kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen. Jaa vanukas jälkiruokakuppeihin tai laseihin. Tarjoa kermavaahdon kanssa ja koristele pinta.

Vinkki: Kokeile maustamiseen likööreitä. Kerrosvanukas valmistuu helposti jakamalla massa kolmeen ja lisäämällä yhteen osaan tummaa suklaata, toiseen maitosuklaata ja kolmanteen valkosuklaata. Kokoa suklaavanukas. Jaa massat kerroksittain laseihin. Myös keksimurut ja marjat sopivat tarjoiluun.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suklaamousse


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaavanukas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.