Suklainen appelsiinihyytelökakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklainen appelsiinihyytelökakku

Raikkaan pääsiäiskakun yllätys on vanilijainen riisitäyte. Toisiinsa kietoutuneiden oksien lomasta pilkistävät suloiset pajunkissat ja herkät ruusut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Brownies-pohja

  • 125 g voita
  • 75 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Kostutus

  • ¼–½ dl appelsiinimehua

Vanilja-riisitäyte

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 8 dl vettä (riisin keittämiseen)
  • ¼ tl suolaa
  • 5 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 500 g Vanilla-vaniljakastiketta
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl vettä

Kiille

  • 3 liivatelehteä
  • 3 dl appelsiinimehua (noin 3 appelsiinia)
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria

Suklaakoristeet

  • 75 g tummaa suklaata
  • 25 g valkoista suklaata

Kermaruusut

  • 1 ½ dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
  • keltaista pastaväriä
  • 2 tl vaniljakreemijauhetta

Valmistusohje

Suklainen appelsiinihyytelökakku

  1. Laita irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) leivinpaperi. Voitele reunuksen alaosa margariinilla.
  2. Sulata voi. Lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita munat joukkoon. Lisää vehnäjauhot. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Imeytä pohjaan kostuke.
  5. Huuhtele puuroriisi. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä. Jäähdytä ja huuhtele riisiä kylmällä vedellä.
  6. Laita liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon vaniljakastike, sokeri, vaniljasokeri ja puuroriisi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita täytteeseen.
  7. Sekoittele täytettä, kunnes se hieman paksuuntuu. Kaada vasta sitten vuokaan. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.
  8. Laita kiillettä varten liivatelehdet likoamaan. Purista appelsiineista mehu. Lisää sitruunamehu. Mittaa kattilaan 1 dl appelsiinisitruunamehua ja sokeri. Kiehauta. Sulata joukkoon liivatelehdet. Yhdistä kuuma liivateseos mehun kanssa ja anna jäähtyä haaleaksi. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.
  9. Irrota reunus ja laita tarjolle.

Pajukranssi

  1. Leikkaa talouspaperin hylsy pituussuunnassa kahtia. Aseta hylsynpuolikkaat vierekkäin leikkuulaudalle. Leikkaa leivinpaperista iso pala. Taita se kahtia. Aseta leivinpaperi puolikkaiden päälle siten, että taitoskohta tulee hylsyjen väliin.
  2. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoittele välillä. Kaada sula pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla, jonka aukon koko on noin 3 mm. Voit pursottaa myös pakastuspussilla, jonka kulmaan leikkaat pienen aukon. Pursota leivinpaperialustan päälle kaarevia oksia ja sivuhaaroja muutaman sentin päähän toisistaan. Pursota pieniä ulokkeita pajunkissoiksi. Nosta leikkuulauta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta suklaa jähmettyy.
  3. Pursota pajunkissat valkosuklaasta. Sulata valkosuklaa ensin mikrossa ja laita minigrip tai pakastuspussiin. Pursota. Nosta leikkuulauta jääkaappiin, kunnes valkosuklaa on jähmettynyt. Irrota oksat alustasta. Muodosta pajukranssi asettelemalla oksia limittäin kakun päällisosan ympäri.

Kermaruusut

  1. Värjää kevytvispi keltaiseksi pastavärillä. Voit vahvistaa väriä vatkaamisen aikana. Sihtaa vaahtoutuvaan kermaan vaniljakreemijauhe, joka tekee kermasta jämäkämpää. Lusikoi kermavaahto pursotuspussiin, jossa on ruusutylla. Liimaa kermanokareen avulla kukkanaulan kantaan pieni leivinpaperinpala. Aseta tylla kukkanaulan päälle kapeneva pää ylöspäin. Pidä tyllaa paikallaan. Kierrä kukkanaulaa peukalon ja etusormen välissä ”akselin ympäri” samalla, kun painat kermavaahtoa pussista. Näin syntyy kukan keskiosa, jonka ympärille pursotetaan terälehtiä.
  2. Pursota terälehdet siten, että katkaiset pursottamisen parin sentin välein. Pursota seuraava lehti hieman edellisen terälehden päälle. Nosta tyllaa ylöspäin irti kukkanaulasta, jolloin terälehtiin tulee kaarevaa muotoa. Kokeile tyllan eri asentoja. Kun kallistat tyllan kapeaa päätä kohti kukan keskiosaa, syntyy nupullaan olevia ruusuja. Ulospäin kallistettaessa kukat avautuvat enemmän.
  3. Siirrä ruusu saksenkärkien avulla ja käytä apuna myös sormenpäätä tai cocktail-tikkua. Asettele ruusut tasaisesti oksien päälle, alle ja sivuille.

Katso 7 vinkkiä onnistuneeseen lopputulokseen tästä!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklainen appelsiinihyytelökakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.