Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-kahvikakku

Suklaa-kahvikakku, muka kuiva? Höpsistä! Tässä supermehevässä aikuisten suklaakakussa maistuu kahvi ja rommi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Suklaa-kahvikakku

  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 dl vettä
  • 2 tl espressopikakahvijauhetta
  • 1 ¼ dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 ½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ¾ tl ruokasoodaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl piimää
  • 1 ¾ dl rypsiöljyä
  • 4 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 1 ¾ dl kuohukermaa
  • + halutessa makuaineita, esimerkiksi noin 1 rkl rommia, punssia tai pari tippaa piparminttuöljyä

Valmistusohje

1. Tarvitset kakkua varten noin 2,4 litran vetoisen kakkuvuoan. Voitele vuoka vuokaspraylla tai voilla.

2. Sekoita kattilassa vesi ja espresso­ pikakahvijauhe kunnolla sekaisin. Vispaa joukkoon myös kaakaojauhe. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Nosta kattila pois levyltä ja kaada joukkoon pienemmäksi pilkottu tumma suklaa. Anna seistä pari mi­nuuttia sekoittamatta. Vispaa sitten sileäksi.

3. Sekoita keskenään sokeri, suola, vaniljasokeri ja sooda. Lisää jouk­koon munat ja vatkaa hyvin vispiläl­lä sekaisin noin 1–2 minuutin ajan, kunnes seos vaalenee ja kuohkeutuu hieman. Lisää piimä ja öljy muna­so­keriseokseen hyvin sekoittaen. Sekoi­ta vehnäjauhot muna­sokeri­piimä­ öljyseokseen mahdollisimman vähin liikkein. Lisää lopuksi kättä hieman lämpimämpi (=ei enää kuuma) kahvi­-kaakaoseos. Kaada taikina vuokaan. Paista 165 asteessa toiseksi alimmalla tasolla noin 55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki pöydällä ja kumoa se. Jätä vuoka kakun päälle ja anna kakun jäähtyä kokonaan sen alla.

4. Kun kakku on jäähtynyt, tee kuor­rute. Laita pilkottu suklaa mikron­ kestävään kulhoon. Mittaa joukkoon kuohukerma. Kuumenna mikrossa 20 sekunnin välein sekoittaen, kun­nes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon halutessasi makuaineita. Lu­sikoi kuorrutetta kakun päälle ja anna valua reunoilta rennosti alas.

Vinkki: Valuvan suklaan salaisuus on sopi­va määrä kermaa. Kerma notkistaa suklaan ja pitää sen juoksevana. Ilman kermaa se jähmettyisi kovak­si ja kakkua olisi vaikea leikata.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2018.

Suklaa maistuu myös näissä kahvikakuissa:

suklaa-kirsikkakakku

Suklaa-kirsikkakuivakakku

Espresso-suklaakakku

Suklaakakku

paahdettu valkosuklaa-kahvikakku

Paahdettu valkosuklaakuivakakku

Anna.fiMokkakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-kahvikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.