Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku on pitelemättömän herkullinen suklaaunelma, jossa on kuohkea pohja, pehmeä juustotäyte ja herkullinen suklaakuorrutus. Tämä resepti on Kotilieden lukijakilpailun satoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Suklaajuustokakku

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mannasuurimoita
  • ½ dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
  • 120 g pehmeää voita

Juustokakun täyte:

  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • 100 g tummaa suklaata

Suklaajuustokakun kuorrute:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 rkl siirappia
  • 40 g voita

Valmistusohje

Suklaajuustokakku valmistuu helposti näin:

1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20cm) leivinpaperilla. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

2. Mittaa pohjan kuivat ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Nypi joukkoon voi ja muovaa tasainen taikina. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tee haarukalla muutamia pistoja taikinaan ja paista pohjaa 150 asteessa 15 minuuttia.

3. Sekoita hyvin kaikki muut täytteen aineet paitsi suklaa. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää täytteen sekaan. Kaada esipaistetulle pohjalle ja jatka paistamista noin 45 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä suklaajuustokakku.

4. Mittaa kuorrutteen ainekset pieneen kattilaan ja sulata vesihauteessa. Kaada suklaakuorrute juustokakun pinnalle. Tarjoa suklaajuustokakku kahvipöydässä tai aterian jälkiruokana.

Resepti: Kaisa Sillanpää, Sauvo

Vinkki: Kokeile myös muita ihania juustokakkureseptejä, kuten amerikkalaista juustokakkua tai kahden suklaan juustokakkua.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy suklainen kahvijuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaajuustokakku

Juustolätty

Pitäisi tehdä väh. tupla määrä täytettä, tai tulee säälittävä lätty.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.